• DOLAR 32.561
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2431.638
  • ...
Çocukların bilinçlenmesi için el yıkama projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 22. Meslek Komitesi, çocuklarda el yıkama bilincini arttırmak için, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 15 Ekim 2008’de ilan edilen Dünya El Yıkama Günü çerçevesinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ile 22. Meslek Komite Başkanı Kerim Sabuniş, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Tekin Akış ile bir araya geldi.

Dünyada her yıl 3,5 milyon çocuğun ishal ve zatürreden hayatını kaybettiğine değinen İlker Duran, sabunla yıkanan ellerin hastalıkların önlenmesinde etkili olduğuna dikkat çekti. Duran, “Eller, sabunla yıkanarak çocuklardaki ishal vakaları yüzde 50 azaltılabilir. Ayrıca şu an mevsimler arası geçişi yaşıyoruz. Grip ve benzeri soğuk algınlıklarının bulaşıcılığını azaltmak ve kayıpların önüne geçmek adına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak çocuklarımızda el yıkama konusunda duyarlılığı artırmak istiyoruz.” dedi.

El yıkama bilincini arttırmak için Ekim ayında bir panel hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Duran, ayrıca çocuklara yönelik şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenleyeceklerini de kaydetti.

Özcan Akan, Veli Sarıkaya ve Mustafa Tekin Akış ise, BTSO’nun el yıkama bilincini artırma konusundaki adımlarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.  (Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir