• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Viranşehir'de eğitimde sıkıntılar yaşlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde eğitim-öğretim yılı sıkıntılarla başladı. Veliler okulların açılmasına rağmen eksiklik ve aksaklıkların giderilmemesinden şikâyet ediyor.

İnşaatı devam eden okulların bitmemesi, adrese dayalı okul zorunluluğu, öğretmen açığı başlıca şikâyet edilen konular arasında. Bazı okullar öğrenci koşuşturmaları ile dolarken bazı okulların ise çok az  (ilk hafta olması ve öğretmen olmaması nedeniyle ) öğrenci ile eğitime başladığı gözlendi.

İlçede yaşanan sıkıntılar ile ilgili Eğitim Bir Sen Viranşehir ilçe başkanı Ahmet Bilen yaptığı açıklamada, "Yeni eğitim yılına başladığımız bu günlerde bütün öğretmen ve öğrencilerimize başarılılar diliyorum. Eğitimde ilk hafta olması hesabı ile ne yazık ki sorunlar yaşıyoruz.  Viranşehir’de 600 yeni öğretmen talebine karşılık 580 atama yapıldı. Eş durumundan, Tayinlerden, il içi görevlendirmelerden vb. durumlardan dolayı 350 tanesi öğretmenlerimiz hizmet edemeyecek. Bu da ciddi bir öğretmen açığı demektir. Yeni yapılan Bazı okulların inşaatı bitirilmediğinden derslik sıkıntısı da devam ediyor. Mevcut okullar birleştirilerek eğitim verilmeye çalışılıyor.  Bu da eğitimde sıkıntıya sebep olmaktadır. Söz konusu okullar bitirilse Viranşehir’in 10 yıllık derslik ihtiyacı karşılanmış olacak. Bunun dışında nakil, dışarıdan ilçemize okumak için tercihte bulunan öğrencilerin barınma sorunu gibi sıkıntılar yaşanıyor. Tabi yaşanan sıkıntıların çokluğu, ilk hafta olmasından dolayıdır. İnşallah bu sıkıntılar önümüzdeki haftadan itibaren hal olunur." dedi.

Yetkililere de çağrıda bulunan Bilen, "Kaymakam Bey ve Milli Eğitim Müdürlüğünden talebimiz bir an önce yaşanan sıkıntıların hal olmasıdır. Bu konuda kendilerini ve üst makamdaki yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

Birçok velinin çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için koşuşturduğu gözlenirken, özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü.  (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir