• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da 'Dünya Mirası' konulu konferans yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Tarihi Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirasları listesine giren Bursa, 17 Eylül günü Balkan ve Rumeli Sanayiciler İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ve Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) işbirliği ile gerçekleştirilecek önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

UNESCO Dünya Mirası Bursa konulu konferans 17 Eylül Çarşamba günü 14.30’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) yapılacak.

BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “Biz BALKANSİAD olarak sosyal hizmet konusunda da bütün sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa faaliyetler göstermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede BUMİAD ile güzel bir birlikteliğimiz var. BUMİAD ile birlikte Bursa’ya ve Balkanlar için önemli ve güzel bir hizmet olarak gördüğümüz Dünya Mirası konusunu yarın işleyeceğiz.” dedi.

4 bin öğrenciye eğitim

Türkiye’nin UNESCO’nun kuruluş sözleşmesini imzalayan 10’ncu ülke olduğunu söyleyen Dr. Onur, “Dünya Mirasları programı sadece turistik bir program değil. Aynı zamanda milletlerin birbirine olan saygı ve hoşgörüyü geliştirdiği, kültürel değerlerine farkındalık oluşturduğu bir program. Bu programın bir parçası olmaktan çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde bu bilincin toplumsal olarak yayılması için bu programın 4 bin civarında öğrenciye duyurmayı hedefliyoruz. Daha detaylı programlar düzenleyeceğiz. Önümüzdeki sene düzenleyeceğimiz Balkan Haftası’nda da Balkan coğrafyasında Türkiye dâhil 66 tane kültürel miras var ve biz bu hafta içinde bunların işleneceği ayrı bir program düzenleyeceğiz. Böylece de kültürel hoşgörüyü egemen kılmak istiyoruz.” diye konuştu.

Bursa’ya 200 bin civarı yabancı turist geliyor

BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da, Bursa’nın yarın önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Türkiye’ye gelen 35 milyon yabancı turistten Bursa’ya sadece 200 bin civarı yabancı turist geldiğine dikkati çeken Özaslan,“Bu rakamları süratle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmekle beraber yukarılara çekmeliyiz. Turizmdeki yerimiz Bursa’ya yakışmıyor. Bunu bir fırsat olarak değerleneceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yarın Bursa’da gerçekleştirilecek olan bir programın bugüne değin hiç yapılmadığına işaret eden DMGD Başkanı Atila Ege, “Türkiye’de ilk defa yapılacak bir toplantıya yarın Bursa ev sahipliği yapacak. İlk defa dünya miraslarının anlatılacağı bir toplantı düzenleniyor. Bu göz yaşartıcı bir durum. Bu toplantıda konuşulacaklar, Bursa’nın hızlı bir şekilde atılım yapmasını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girmesinin gurur verici bir durum olduğunu söyleyen Ege, bu gururlu olayın sevincini tüm Bursalıların yaşaması gerektiğini dile getirdi. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir