• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Van TSO Ankara Ofisi tanıtım turunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van TSO Ankara Merkez Destek Ofisi Koordinatörü Tolga Yüksel, özellikle Avrupa Birliği ülkeleri nezdinde tanıtım çalışmalarını devam ettiriyor.
Van TSO Ankara Direktörü Tolga Yüksel, Fransa Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Valerie Montane'yi ziyaret etti.

Görüşmede Van ekonomisiyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Yüksel, Van TSO tarafından hazırlanan Tarım, Hayvanclık ve Turizm sektörleri hakkında dosyalar sunulurken Organiza Sanayi Bölgesi hakkında da bilgiler aktarıldı. Van'ın Fransa Türkiye ticaret hacmine katkı sunması için karşılıklı iş birlikleri ve yeni yatırımlar için Van'a bir gezi daveti gerçekleştirildi.

Ticaret Müşaviri Montane da, Van'a en kısa zamanda bir plan yapılacağını ve ayrıca gerek ticari gerekse kültürel işbirliklerine her zaman hazır olduklarını dile getirdiler. Ayrıca görüşmede Fransız yetkililer, Van depreminden sonra ekonomik hayatla ilgili de sorular sordular.

Van TSO Ankara Direktörü Tolga Yüksel’in diğer durağı ise İtalya Büyükelçiliği oldu. Elçilik Ticaret Müsteşarlığı Başkatibi Francesco Varriale'yi ziyaret eden Yüksel, toplantıda İtalyan yetkililere Van ekonomisi hakkında bilgi verilirken İtalyan yatırımcılar için bölgemizin mevcut potansiyelleri hakkında da bilgiler verildi.

Toplantıda Van'ın öncelikli sektörleri olan Tarım-Hayvancılık-Turizm ve Enerji sektörleriyle ilgili dosyaların yanı sıra Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yatırımlar hakkında da bilgiler verildi. Francesco Varriale Van TSO'nun ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını ve olası işbirlikleri için hazır olduklarını dile getirdi. Türkiye-italya ticaret hacminin günden güne arttığını ve bu artışın devam etmesi için çabalayacaklarını dile getirdi.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir