• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Kurbanlıklar Görücüye Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlık telaşına girenler fiyatların belirlenmesiyle kurbanlık hayvan almaya başladı.

4 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan kesmek isteyenler, özellikle küçükbaş hayvan alımına yönelirken, büyükbaş hayvanlara da ilgi gösterildiği görüldü.

Büyükbaş hayvanın fiyatı 3-7 bin TL arasında değişirken, canlı olarak satıldığı vakit kilosu 10-11 TL, karkas etinin kilosu ise 19-20 TL arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanı kurban etmek isteyenler ise, 400-600 TL arasında ödeme yapmaları gerekiyor.

“Fiyatlardan memnunuz”

Kurbanlık hayvan fiyatlarından memnun olduğunu söyleyen hayvan satıcılarından Sabri Gelir, “Bu sene çok şükür kurbanlık fiyatlar iyidir. Fiyatları ise 400-500 TL arasında değişiyor. Koçlar ise 600-700 TL arasında var. Diğerleri ise 450-500 TL arasında değişiyor.” dedi.

“Kesimleri kendimiz yapıyoruz”

Bu seneki kurban fiyatlarının geçen yıla oranla iyi olduğunu söyleyen Muzaffer Acar ise, “Geçen seneye göre idealdir. Kiloları da ucuzdur. Canlı kilo satışlarımız da başladı. Et kilo satışlarımız da başladı. Canlı kilo fiyatlarımız 10-11 TL arasında değişiyor. Karkas etlerimizde kilosu 19-20 TL arasında değişiyor. Satışlarımız iyidir, güzel satıyoruz. Kesimlerini de kendimiz yapıyoruz. Kurban satışları başladı. Şuana kadar 12 tane büyükbaş kurban sattım. Tosunlarımız da her birisi 250-500 kilo arasında değişiyor.” şeklinde konuştu.

“Bu sene piyasa durumu iyi”

Danaların fiyatlarının 4-7 bin TL arasında olduğunu ifade eden Mehmet Şirin Çelik de, “İneklerin tanesi 1,5-2,5 bin TL arasında değişiyor. Cins hayvanlar olan 4-6 bin TL yapıyor. İyi satış yapıyoruz çok şükür. Bu sene piyasa durumu çok iyidir. Memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Kurbanlıklarının 3-7 bin TL arasında olduğunu ifade eden Talhan Adlığ isimli satıcı ise, “Durum iyidir, satışlar var. Kurban vermek isteyenlere yardım ediyoruz. Büyükbaşlar ise orta derecedir, fiyatı fazla ağır değil.” dedi. (Veysi Rüzgar, Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir