• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Mahkûmların el sanatları sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından hükümlü ve tutukluların ürettikleri el işi ürünleri sergilendi.

Bingöl Merkez Sanat Sokağı’nda açılışı gerçekleşen sergiye, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevi müdür yardımcıları, personeli ve açık cezaevinde bulunan mahkûmlar ve vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Bingöl M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Sönmez, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların el emeği göz nuru ile yaptıkları el sanatları ile boş vakitlerini değerlendirdiklerini ve bunla geçimlerini temin ettiklerini söyledi.

Mahkumlar tarafından yapılan el işi sanatında, el işinden ziyade umut ve özgürlük düşüncesinin olduğunu ifade eden Sönmez,  “Dışarıdaki herhangi bir vatandaşın oturup bu el işlerini tasarlayıp yapması biraz zor. Mahkumlar bu eşyalara umutlarını yansıtıyorlar. Burada elde ettikleri gelirleri ailelerine bir katkı olarak sunuyorlar. Hükümlü ve tutukların gelir düzeyleri çok düşük. Bu sebeple hem kendilerine hem de ailelerine bir gelir olsun diye böyle bir organizasyon yapılıyor.”ifadelerini kullandı.

Sönmez, “Bu sergi, maddi durumu iyi olmayan hükümlü ve tutuklara bir gelir kaynağıdır. Onun için böyle bir organizasyon yaptık. İnşallah, Bingöl halkı da bu sergiye ilgi gösterir.”şeklinde konuştu.

Mahkûmların yaptıkları el sanatlarının sergilendiği serginin, bugün akşama kadar açık kalacağı, elde edilen gelirlerin de tutuklu ve hükümlülere aktarılacağı öğrenildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir