• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Şanlıurfa'dan Suriye'ye 2 yardım TIR'ı gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur olan Suriyeli ailelere yardımlar devam ediyor. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan ve içerisinde gıda malzemeleri bulunan 2 yardım TIR’ı Suriye’ye gönderildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem,“Bugün Suriye’ye 2 TIR yardım daha gönderiyoruz. Suriyeli kardeşlerimize hem ülkemizde hem ülke dışında yardımlarımız devam ediyor. Irak’tan gelen 250 Yezidi ailesine de yardım ediyoruz.” dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç ise yaptığı açıklamada, “3 yıldır yardım çalışmalarımız devam ediyor. Gerek Suriye’de sefil halde yaşayan 3 Milyon insana, gerekse Şanlıurfa’da yaşayan 150 bin mülteciye yardım ulaştırıyoruz. Bugüne kadar hem Türkiye hem de Türkiye dışında toplam 260 TIR’a ulaşan bir yardım faaliyetimiz oldu. Türk’ü, Kürd’ü, Arab’ı, Yezidi’si ile mazlum mazlumdur.  Bizler de yardıma muhtaç olan herkese yardım etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir