• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Batman'da açık kalp ameliyatları 100'ü buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde Ocak 2013’te açılan KVC (Kardiyo Vasküler Cerrahi) Servisi 100’üncü açık kalp ameliyatını gerçekleştirdi. Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahlarının başarıyla gerçekleştirdikleri açık kalp ameliyatları devam ediyor.

Bölge Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdikleri açık kalp ameliyatlarına ilişkin bilgi veren Op.Dr. Sinan Göçer, “KVC servisimiz ilk açıldığında yaptığımız ameliyat sayısı ayda 3-4 iken, bugün bu rakam 10-12’yi bulmaktadır. Gerçekleştirmiş olduğumuz ameliyat sayısı 100 oldu. Yaş ortalaması 60 olan bu hastalarımızın 65’i erkek 35’i kadın hastadan oluşmaktadır.” dedi.

Çevre kentlere de hizmet veriliyor

Büyük damar ve kalp yaralanmalarında da çok başarılı sonuçlar aldıklarına dikkat çeken Dr. Göçer, “Toplumda en sık görülen koroner arter hastalıkları, kalp kapağı  hastalıkları ve erişkin yaşa gelmiş atriyal septal defekt gibi doğumsal kalp anomalilerini başarıyla ameliyat etmekteyiz. Çevre il ve ilçelere de hizmet veren hastane olduğumuzdan daha uzak merkezlere  sevk olarak tansport esnasında oldukça yüksek ölüm riski bulunan aort diseksiyonu (kalp yaralanmaları ve büyük damar yaralanmaları) da ameliyat edilebilmektedir. Bu ağır hadiselerden ameliyat edilmiş birçok hastamız sağlığına kavuşmuştur. Bunun yanı sıra öğretmen, sağlık çalışanları, şoför ve uzun süre ayakta kalarak çalışmak zorunda olan büyük bir kesimin yaşadığı varis hastalığı ve damar tıkanıklarının tedavisi, böbrek hastalarının diyaliz olabilmesi için katater takılması, fistül açılması, kemoterapi hastalarına port takılması gibi bir çok işlemleri de uygulamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Ocak 2013’te hizmet vermeye başladık

Hastane KVC çalışmalarını değerlendiren hastane yöneticisi Uz. Dr. İdris Yıldırım, “Kardiyo Vasküler Cerrahi Servisimiz Ocak 2103 yılında hizmet vermeye başladı. Cerrahlarımız yapılan ilk 20 ameliyatı İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi’nden gelen koordinatör ekiple gerçekleştirmişlerdi. Sonraki ameliyatları ise hastanemiz uzman kadrosu başarıyla bugüne getirdi. Bypass ameliyat sayımız 100’ü buldu.” şeklinde konuştu.

Dr. Yıldırım, “Cerrahlarımız yaptıkları başarılı ameliyatlarla bölgeye hitap ediyorlar. Kalp Damar Cerrahlarımız Op.Dr. Sinan Göçer, Op.Dr.Zafer Erk, Op.Dr. Elmas Üreyen, Op.Dr. Burhan Üzümbağ, Op.Dr. Emrah Akbay ve KVC yardımcı sağlık ekip ile başarılı ameliyatlara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir