• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin; büyükşehir mi, büyük köy mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Mardin`e akın eden yerli turistler, ildeki tarihi ve kültürel mekânları geziyor. Ancak cadde ve sokaklara gelişi güzel bırakılan çöpleri ve kaldırımlarda yatan sokak köpeklerini görerek rahatsızlıklarını dile getiren turistler, bunun Mardin’e yakışmadığını ifade ediyorlar.  

“Çöpler zamanında toplatılmıyor”

Birçok cadde ve sokağa çöp konteynırlarının bırakılmadığını bu yüzden insanların çöplerini duvar diplerine bıraktıklarını dile getiren Abdulvahap Çetin, çöp konteynırlarının bırakıldığı yerlerde ise dolup taştığını, ancak yetkililerin çöpleri zamanında toplamadığını söyledi.

“Sağlık ocağının dibi çöple dolu”

Mardin’in turistik bir kent olduğunu hatırlatan Çetin,  Mardin Büyükşehir Belediyesi veya Artuklu Belediyesi’nin bu duruma acil bir çözüm getirmesi gerektiğini ifade etti. Çetin, “Söz konusu manzara gerçekten içler acısı… Mardin; ‘Büyükşehir mi, yoksa büyük bir köy mü’ olduğunu anlayamadık. Bakınız hemen sağlık ocağının dibi bile çöple dolu… Bir çöp konteynırı bırakmak çok mu zor? Mardin’e gelen misafirler özelikle 1. Cadde’de geziyor, bu caddeye çok daha önem verilmesi gerekir. Çöpçüler sürekli bu caddeyi temizlemelidir.” diye konuştu.

Sokak köpekleri vatandaşları korkutuyor

Kaldırımda yatan başıboş sokak köpeklerinin özellikle çocuk ve kadınları korkuttuğunu dile getiren vatandaşlar, geçen yıl Mardin Cezaevi civarındaki Eryeri köyü yolunda hayvan barınağının yapıldığını ancak sokaklardaki köpeklerin toplatılmadığını dile getirdiler.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir