• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Sigara yasağı genişliyor; Parklar, kapı önleri...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açık alanlardaki restoran ve kafelerde de artık sigara içilen ve içilmeyen alan ayrımı olacağını açıkladı.

Bu alanların oranları konusunda henüz karar verilmediğini söyleyen Müezzinoğlu, “Üçte bir sigara içilebilen alanı yüzde 25`e kadar indirmek gibi bir bakışımız var. Bunun için hedefimiz, yılbaşı veya 2014 sonu" dedi.

Sağlık Bakanı, “Çocuk parklarında sigara içilmeyecek. Yetişkin parklarında da yine parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak” dedi.

Hastane bahçelerinde, cami avlularında, AVM ve hastane girişlerinde kapıda belirli mesafe çizgiler çizileceğini söyleyen Müezzinoğlu, bu mesafe dışında sigara içme alanları yapılacağını ifade etti.

Uyuşturucuyla mücadele danışma hattı
Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 30, Türkiye`de ise yüzde 2,7 olduğunu söyledi.

"Bunu bir avantaj olarak görüyoruz, bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım” diyen Bakan, “Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali” diye konuştu.

Müezzinoğlu, “Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alıyoruz ki, `ben zaten bunu bilmiyordum` dolayısıyla cezai müeyyideye tabi olmama gibi bir avantaj olmayacak” dedi.

Sağlık Bakanı, uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacağını da açıkladı.

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı
Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmesi konusunda da değinen Müezzinoğlu, “Meclis`te olağanüstü gündem sorunu yaşamazsak, muhalefetin de buna itiraz edeceğini sanmıyorum, Meclis açılır açılmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla çalışarak düzenlemesini getireceğiz. 5 yıla 1 yıl olarak düşünüyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir