• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Otogarda kalan Suriyeliler  çadır kente alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep`te günlerdir şehirlerarası otobüs terminalinde olumsuz koşullarda bekleyen Suriyeli mültecilerin tahliyeleri devam ediyor. Bu kapsamda 30 kişilik bir grup, gece geç saatlerde Nizip ilçesinde bulunan çadır kente aktarılmak üzere tahliye edildi.

Suriye’nin Hama ve Humus kentinden kaçarak Gaziantep’e gelen Suriyeli mülteciler, gece geç saatlerde STK’ların girişimleriyle toplanarak Gaziantep otogarından, Nizip’te bulunan çadır kente sevk edildi. Ayrıca Gaziantep`te park, sokak ve camilerde kalan Suriyeli mültecilerde toplanarak çadır kente gönderilmek üzere otogara getirildi.

Suriyeli ailelerin günlerdir mağdur olduklarını belirten Gaziantep İmkân Der Şube Başkanı Said Gökdere, “Suriye’den kaçarak gelen mülteciler, günlerdir zor şartlar altında bekliyorlar. Çocukların üzerinde bir battaniye dahi bulunmuyor. Bu insanlar burada çok perişan durumdalar. Bu gün yağan yağmurla birlikte otogara geldik ve  ailelerin hala burada kaldıklarını gördük. Bunun üzerine harekete geçerek durumu Afad’a bildirdik.”şeklinde konuştu.

Gaziantep`te bir çok park, sokak ve camilerde kalan Suriyelilerin olduğuna dikkat çeken Gökdere, “Bu kardeşlerimiz zor şartlar altında günlerce yol yürüdükten sonra ancak gelebiliyorlar. Sığınacak yer bulamayanlar, otogarda, parkta ve camilerde kalıyorlar. Gördüğünüz gibi çocukların üzerine örtecek hiçbir şeyleri yoktur. Onlara gücümüz nispetince yardım etmeye çalıştık. Geceler soğumaya başladı. Artık bu insanlar bu şartlar altında kalamazlar. STK’lar olarak yetkililerin bu duruma el atmasını istedik. Çünkü bu aileler günlerdir buradalar, çocuklar ve yaşlılar çok perişan durumdalar.”dedi.

Ezilenler Müslüman olunca hiç kimseden ses çıkmadığını belirten Gökdere, “Şu anda saat gecenin yarısı. Bu insanlar çok perişan. Bu insanları gecenin bu saatinde bu şekilde bırakamazdık. Bundan dolayı ben bu durumu Suriye koordinatörümüze bildirdim. Sabahleyin buraya geldim. Bu insanlar aç ve susuzdular. Bu gün yağışlardan dolayı hava biraz soğuktu aklımız buradaydı. Bizler STK’lar olarak elimizden ancak bu geliyor. Her geçen gün  gelen Suriyelilerin sayısında artış var. Bu insan selini engelleyebilmek için adımlar atılmalıdır. Şu anda fırsatçılar bu insanların mağduriyetlerinden faydalanmaya çalışıyor. Yaşlı bir amcanın anlattığına göre, bu insanlar para karşılığında aktarmalı bir şekilde çok yüksek fiyatlara sınırdan geçiriliyorlar. Hiç kimse bu duruma ses çıkarmıyor. Yetkililerimize sesleniyorum. Bu duruma bir çözün bulunmalıdır. Ezilen Müslüman olunca hiç kimseden maalesef ses çıkmıyor.”şeklinde konuştu.

Otobüse bindirilen yaklaşık 30 Suriyeli aile, gece geç saatlerde Nizip’e doğru yola çıktı. 

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir