• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Aksaray merkezinde tonaj uygulaması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY-  Aksaray Belediyesi, ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni yolların açılması ve mevcut yolların altyapı, bakım ve asfaltlanması çalışmalarına hız  verdi.  Yaz döneminde, yolların düzenlenmesi amacıyla şehrin bir çok noktasında çalışmalara başlandı.

Yolların bakım ve onarımı konusuna hassasiyetle yaklaşıldığını belirten Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ağır tonajlı araç sürücülerinin kurallara uyması halinde asfalt ömrünün uzayacağını belirterek, asfaltın kamu kaynaklarıyla yapıldığını hatırlattıktan sonra kamu kaynaklarıyla yapılan hizmetleri korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Öte yandan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolu başta olmak üzere, şehrin bazı noktalarında, Emniyet Müdürlüğü’nün tonaj kontrollerine başladığı, kurallara uymayanlar için ceza işlemi uygulanacağı belirtildi.

Ağır tonajlı araçların, zaman zaman kapasitenin üzerinde yük taşımasının yolları bozan temel unsur olduğuna dikkat çekildi. Özellikle ağır tonajlı araçlar nedeniyle, yapılan yeni yollar kısa sürede bozuluyor ve tahrip oluyor.   (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir