• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
"Eğitim yazboz tahtasına döndü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Saadet Partisi Bursa İl Divan Toplantısında konuşan İl Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca bundan önceki hükümetlerin uygulamalarıyla bugün farklı şeylerin yaşanmadığını söyledi.  Hükümetin genelde Avrupa Birliğine bağlı politikaları yürütmek zorunda olduğunu belirtti.

 Türkiye’de çok hızlı gündemin değiştiğini ve yaşandığını ifade eden Atmaca, “Ülkenin gidişatının çok iyi olmadığını herkes biliyor. Herkes bir çözüm bulmaya çalışıyor ama bu ülkede herkes biliyor ki tek çare ve çözüm Milli Görüş’tür. Bugün hangi parti iktidar da olursa olsun sonuç değişmeyecektir. Sonucu yalnız Milli Görüş partileri değiştirebilir. Bunları yaşadık ve gördük. Bundan önceki hükümetlerin uygulamalarından bugün farklı şeyler yaşanmıyor. Genelde AB’ye bağlı politikalar yürütmek zorundalar. Çünkü hepsinin hedefinde AB’ye girmek var. AB’ye girmek hedefi  olan bir hükümetin yine AB’ye  girmek hedefi olan diğer hükümetin icraat bakımından bir farkı olması beklenemez. Bundan dolayı bu politikaya karşı çıkan tek hareket Saadet Partisi olduğu için hiçbirisi bizim alternatifimiz olamaz.”şeklinde konuştu.


Milli Eğitimde bir belirsizliğin ve beceriksizliğin yaşandığının altını çizen Atmaca, “ Okullar açıldı ama her yıl Milli Eğitimde yayımlanan yönetmenlik değişikliğinden dolayı herkesin kafası karışık. Hâlâ yerleşemeyen çocuklarımız var. Müfredatların bizim manevi değerlerimizle hiçbir ilişkisi olmadığını inceleyenler görebilir. Şuna şahit oluyoruz ki Ak parti hükümetleri 12 yıldır meydana getirdiği gençlik onlarında hoşuna gitmiyor ki bunu çözebilmek adına bir kısım girişimlerde bulunuldu. Hepimizin duyduğu gençliğe sahip çıkma amacına girdiler. Tabi buda fiyasko olacak. Çünkü istediğiniz makul kurumunuz, istediğiniz yolları kurunuz bu insanlara neyi anlatacaksınız. Sizin AB’ğiniz kötülükleri onlara anlatamazsınız ki! Siz faizin haram ve yanlış olduğunu onlara anlatamazsınız ki, siz yapıyorsunuz bunları. O yüzden bunlarda maalesef zaman kaybı ve yine göz açmanıza mani olacak şeylerdir. Çok kötü bir ortamdayız, bakın Bursa’da her gün uyuşturucudan ölen, hastaneye kaldırılan çocuklarımız var. Bursa gibi maneviyatı güçlü bir şehirde bunların yaşanıyor olması çok mühimdir.”ifadelerini kullandı.


Ekonominin istikrarlı bir şekilde dışarıya bağımlı hale getirildiğini sözlerine ekleyen Atmaca, “İstikrarlı bir şekilde Türkiye’nin borcu artmaktadır.” İstikrarlı bir şekilde borcun dış politikaya etkisi artmaktadır, eğer istikrar dedikleri buysa. Niye? Borç 2002’de neydi şimdi ne hale geldi. 2002’de Türkiye’de her vatandaşa düşen borç 1850 dolar iken şu anda borç 4900 dolara çıktı kişi başına. Devlet borçlu, özel sektör borçlu, vatandaş borçlu, berber çırağının bile 36 ay vadeli  borcu var.”şeklinde sözlerine son verdi.

Türkiye politikaları itibariyle adeta Milli eğitimde de, ekonomide de bir yaz boz tahtasına döndüğünü ifade eden GİK üyesi Adana eski Milletvekili Yakup Budak ise, “Özellikle çok büyük iddialarla iktidara gelen  bir parti 12 yıl geçmiş olmasına rağmen Milli Eğitimde maalesef hiçbir şey yapamamıştır. Bunu da bir takım olaylarla örtbas etmeye çalışmıştır. Maalesef ekonomide esnaflık yapan arkadaşımızda,  köyde çiftçilik yapan kardeşimizle birlikte yaşıyoruz.” İfadelerine yer verdi.


Budak daha sonra, “Böyle ekonomi olur mu? Bu ülkede ekonominin iyi olduğu nasıl söylenebilir. Bize asfalta bak diyorlar. Tamam, asfalta bakıyoruz da boşanmalar yüzde 600 artmış, uyuşturucu kullanımı yüzde 600 artmış. Muhafazakâr Demokrat bir iktidar döneminde uyuşturucu kullanımı yüzde 600 artmış. Bunu dediğimiz zaman diyorlar ki asfalta bak! Asfalta bakmak kurtarıyor mu bu çocukları, kurtarıyor mu bu aileleri, kurtarıyor mu ekonomiyi, borçlanmayı kurtarıyor mu?12 senedir asfalta baktırıyorlar bu milleti.”diyerek hükümete serzenişte bulundu .(Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir