• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Valilik`ten Kürtçe ilkokula müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 2014 – 2015 eğitim öğretim yılının ilk gününde Kurdi Der ve Eğitim Sen öncülüğünde yapılan bir basın açıklamasıyla açılışı ilan edilen Kürtçe eğitim verecek ilkokula valilik müdahale etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde açılan ilkokul için Milli eğitim bakanlığına herhangi bir başvuru yapılmamış ve okulun Milli Eğitim Müdürlüğünden bağımsız olarak hareket edeceği belirtilmişti.

Okulun açılış nedeni olarak anadilde eğitim hakkını sebep gösteren Eğitim-Sen Genel Sekreteri Sakine Esen, devletin bu güne kadar ana dilde eğitim yapılması taleplerine kulağının tıkamasını kabul edilemez olarak gördüklerini belirtmiş ve bundan dolayı böyle bir yola başvurduklarını dile getirmişti.

Diyarbakır’da açılan Kürtçe ilköğretim verecek olan ilkokulun kapatılmasından sonra gözler, Esen’in açıldığını söylediği Hakkâri’nin Yüksekova ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde de Kürtçe eğitim verecek okulların durumuna çevrildi.

Vali Kıraç bu gün sabah katıldığı bir açılış programında böyle bir davranışın kabul edilemeyeceğini belirtmiş, hukuka aykırı bir davranışın yaşanması durumunda gereğinin yapılacağını dile getirmişti.

Okulun kapatılmasında dolayı şu an okul önünde gerginliğin yaşandığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir