• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
"Halkın güvenliğini sağlamak namaz gibi bir ibadettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen akademik açılış töreninde konuşan Vali Öztürk, bu ülkenin güvenliğine hizmet ederek ekonomik kalkınmanın çok ötesinde bir yatırım gerçekleştirdiklerini savundu.

Bir ülke ve şehirde güvenlik hizmetlerinin çağdaş, verimli ve fonksiyonel şekilde verilmediği taktirde, çıkacak faturaların en düşüğünün sadece ekonomik alandaki faturalar olacağını vurgulayan Vali Öztürk,: “Bunun çok daha ötesinde eğer bir ülkenin huzur ve güvenliğini sağlayamazsanız, o ülkenin geleceğini de kaybetme riskiyle karşı karşıyasınızdır. Bunun için gelişmiş ülkeler sadece yaptıklarını değil, yapmaları gerekenlerini de takip ederek gelecek planlaması yapar. Yaptığınız iş ve yapacağınız görev aslında son derece mübarek ve kutsaldır. Emniyet ve güvenlik hizmetlerini düzgün bir şekilde veremezsek, o ülkenin gelecek nesillerini, nesil ahlakını ve nesil sağlığını da kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Bu doğal afetlerden, depremden ve terörden çok daha büyük zarardır. Bunları bir şekilde telafi edebilirsiniz. Bu nedenle yaptığınız işi basit bir emniyet ve güvenlik hizmeti görmemek lazım.” Dedi.

Öztürk, bir ülkede suç işleyenler ve suçluların bundan bir ivme ve rant kazanması durumunda, o ülkenin geleceğinin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Öztürk, açıklamasının devamında: “Elbette suç ve suçlular olacak. Bu nedenle en büyük kamu yatırımı güvenlik yatırımıdır. Can, mal ve namus güvenliğinin olmadığı bir ülkede insanların şeref ve haysiyetini koruması ve nesillerinin sağlığının gözetilmesi de söz konusu değil. Bu nedenle yaptıklarınız namaz kılmak gibi bir ibadettir.” Şeklinde konuştu.

Ardından Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beyarslan tarafından başarı ve etik konulu ilk ders verildi. Vali Öztürk'ün, Beyarslan'a teşekkür belgesi vermesiyle tören sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir