• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
İnvar`a Müebbet!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 14 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Eylem hazırlığı

Öte yandan Mısır`da milyonlarca öğrenci yeni akademik yılın başlamasına az bir süre kala üniversitelerine dönmeye hazırlanırken, darbe karşıtı öğrenciler, büyük eylem hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Darbe Karşıtı Öğrenciler Birliği Başkan Yardımcısı Ahmed el-Bakari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni akademik yılın başlayacağı 11 Ekim gününden itibaren üniversitelerde geniş katımlı büyük eylemler düzenleneceğini söyledi.

Bakari, "Devlet, üniversitelerin açılmasıyla birlikte gerçekleşecek barışçıl gösterilerle korkunç bir devrimci tufan ile karşı karşıya gelecek" dedi.

Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi Sözcüsü İbrahim Cemal de üniversitelerin açılmasıyla üniversite yönetimlerine karşı daha önce görülmedik şekilde büyük gösteriler düzenleyeceklerini belirtti.

"Üniversitelerin askeri kışlaya dönüştürülmeye çalışıldığını" ileri süren Cemal, gelecek hafta başlaması beklenen akademik yılın 11 Ekim 2014`e ertelenmesini ise "bakanlığın olası öğrenci gösterilerini engelleme hazırlığı" olarak yorumladı.

Mısır yönetimi, üniversitelerde yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala "üniversite şiddeti" diye isimlendirdiği olası öğrenci gösterilerine karşı ülke genelinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını duyurmuştu.

Mısır`da 3 Temmuz 2013`teki askeri darbeden sonra geçen eğitim-öğretim yılı süresince üniversiteler darbe karşıtı gösterilere sahne olmuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir