• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
 Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep`te yaklaşık 15 gündür başörtülerinden dolayı okula alınmayan çocukların velileri, okul yönetimleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklamada bulunan mağdur öğrencilerin velileri, çocuklarının haklarının gasp edilip okuma haklarının ellerinden alındığını belirterek her ortamda çocuklarının haklarını savunacaklarını dile getirdiler.

Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Şüheda Kurt`un Babası Ahmet Kurt, çocuklarının okula alınmamasını anlayamadığını söyleyerek şöyle konuştu: "Ben kızımın okumasını istiyorum, kızımda bana başörtüsüyle okumak istediğini söyledi, bende onun bu kararına saygı duyarak ona destek olmak istedim, ama okul yönetimi hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen kızımı okula almıyor ve üstelik kindar bir şekilde karşı çıkıyor. Eşime `sizinle ayrıca hesaplaşacağım` diye tehditler savuruyorlar bende yasal hakkımı kullanarak okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundum"

"Başörtüsü Takmanın Arkasında Allah Korkusundan Başka Bir Şey Yok"
Gaziantep Adliyesine gelerek başörtüsü mağduru ailelere desteklerini yineleyen İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi M. Faik Doğan ise, Gaziantep`te ulaşabildikleri kadarıyla 10 başörtüsü mağduru kızın olduğunu ifade ederek ellerinden geldiği kadar mağdur öğrencilere yardımcı olacaklarını ifade etti.

Doğan, "Bizim amacımız bu kızların inançları gereği başlarını rahat bir şekilde örtüp okullarına devam edebilmeleri. Biz başörtülü okula gitmenin arkasında bir şeyler aramaya çalışanlara sesleniyoruz! Başörtüsüyle okula gitmek istemenin arkasında Allah korkusundan başka bir şey yoktur… Bunu başka mecralara çekmeye çalışanları Allahtan korkmaya davet ediyoruz." dedi.

Bekir Aslan- İLKHA

 

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir