• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Okul dönüşümünü protesto eden mahalleli bahçede ders yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akşemsettin Mahallesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim öğrencileri okulun ilk açıldığı gün bahçede ders yaptı. Türkiye’de yeni eğitim sistemine kapsamında ayrıma tabi tutulan ilk ve ortaokullarının planlanmasını doğru yapılmaması nedeniyle her yerde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yeni eğitim yılı sorun ve sıkıntılarla başladı.

Akşemsettin Mahallesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim okulunun ortaokula ve Akşemsettin ortaokulunun ilkokula dönüşmesinin ardından geçtiğimiz aylarda mahalleliler ayaklanmış ve eylem yapmıştı. Çözüm bulamayan veliler geçtiğimiz hafta Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak Müslüm Günel’in tekrardan ilk okul olmasını istemiş ve olmadığı taktirde öğrencilerini okula göndermeyeceklerini dile getirmişlerdi. Son olarak bugün okul önünde toplanan öğrenciler ve velileri okul önünde eğitim yaparak bu durumu protesto ettiler.

“Milletvekili bize hakaret etti”

Kendilerinin hiçbir yetkilinin dinlemediğini, sorunlarının çözümü için siyasilerin kendilerini aldattığını iddia eden Veli Mehmet Arslan, “Sadece bizi dinlediler. Hiçbir şey yapmadılar. Birisi de bize hakaret ettiğini iddia etti.

Arslan konuşmasında;  “12 Milletvekilimiz var ama çocuklarımız okula gidemiyor. Milli Eğitim Müdürü sokak aralarında 2 kilometreyi bulan mesafe için Google’de bakıp 500- 600 metre diyor. Adeta mahalleliyle alay ediyor. Vekillerimizi aradık hiç biri sorunumuzun çözülmesi için bir şey yapmadı. Ama Yahya Akman bir şey yaptı. O da bize hakaret etti. Bize diyor ki, ‘Hiç mi aklınız yok çocuğunuzu o okula göndermeyin başka okula kaydedin’ Milletvekili olmuş ama bilgi sahibi olamamış. Çocukların sistem üzerinden otomatik olarak kaydedildiğinden haberi yok bu sayın vekilimizin” diye tepkisini dile getirdi.

“Bir müdür yardımcısı kendisini müdür yapılması için bunu yaptı”

Müslüm Gülel Ortaokulunun Aile Birliği Başkanı İbrahim Polatkol ise Bir müdür yardımcısı kendisini müdür yapılması için bunu yaptığını iddia ederek, “Bunu yapanlar bu aileleri hiç düşünmediler mi? Bu küçük çocukları hiç düşünmediler mi?” diyerek adeta isyan etti.

Velilerden Zeynep Çıtlak ise,” Okulumuz 3 yıldır burada açık olduğu halde yollarımız yoktu ışıklarımız yoktu yine de eğitim için biz çocuklarımızı gönderiyorduk. Eğitimden mahrum kalmasınlar diye bu halde bize yardımcı olmadıkları halde şimdi daha kötü koşulları içerisinde çocuklarımızı çok uzak okullara gönderiyorlar biz bu yüzden yetkililerden rica ediyoruz lütfen buna bir çare bulsunlar.” Diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Okulun şartlarının iyi olmamasına rağmen çocukları okula gönderdiklerini belirten velilerden Remziye Kaya, yolların çok kötü olmasına rağmen çocukların okuması için okula gönderdiklerini belirtti.

Velilerden Fatma Kırmızı ise,” Yazıktır okullarını tekrar öğrencilere geri versinler. Allah’tan korksunlar, bu çocuklar diğer okula nasıl gidecek? İnşallah çocuklarımız o okulda kötü alışkanlıklara bulaşmazlar.” Şeklinde tedirginliğini dile getirdi.

Öğrencilerin ilk eğitimi “okulumuzu istiyoruz” oldu

Daha sonra öğrenci ve velileri okul önünde toplanarak eğitimlerine başladılar. Okulun giriş kapısında öğrenci velisi Mehmet Arslan tahta başına geçerek eğitim verdi. İlk olarak tahtaya “ Okulumuzu İstiyoruz” yazan Mehmet Arslan öğrencilere bu yazıyı ilk olarak hece hece okuttu ve daha sonra hep bir ağızdan okumasını istedi. (Abdulhakim Bulut- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir