• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu Başkanlığı, toplum hayatını hiçe sayarak anız yakan kişiler hakkında Batman ve Bismil Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Batman Barosu Başkanlığından yapılan açıklamada, “Her yıl hasat mevsimi ile birlikte toplum hayatını hiçe sayarak ve sadece ekonomik çıkarlarını düşünerek anız yakanlar hakkında çevrenin kasten kirletilmesi ve genel güvenliğin tehlikeye sokulması suçları işledikleri gerekçesiyle Batman ve Bismil Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.” denildi. 

Açıklamada, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” üst başlıklı 170. maddesine göre; “Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda; Yangın çıkaran kişilerin altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı düzenlenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Yine Anız yakılan yerde oluşan dumanlar nedeniyle trafik güvenliği ile vatandaşların can ve mal emniyetinin tehlikeye düşmekte olduğu belirtilen açıklamada, “Çevrenin kasten kirletilmesi dışında oluşan bu tehlikelerin de Türk Ceza Kanunu açısından suç teşkil ettiği sabittir. Tarla sahibinin dışında bir kimsenin tarlayı yakmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ve yakma fiilini gerçekleştirenler tespit edilemese dahi yakma fiilinden olumlu etkilenen tarla sahibinin yakma fiilinde sorumluluğunun olduğu tartışmasız olduğu belirtilmiştir.” denildi.

Ayrıca suç duyurusunda bulunmak isteyenlerin, örnek dilekçeleri Baro Başkanlığından ve mahalle muhtarlıklarından temin edilebileceği belirtildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir