• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
"Eğitimin amacı iyi insan yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için Kızıltepe İpekyolu ilk ve ortaokulunda düzenlenen törende velilere seslenen ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, öğrencilerin evde televizyon ve internet için harcadıkları vaktin günde bir saati geçmemesini istedi. Ermiş, “Eğitim amacı sadece öğretmen ve doktor yetiştirmek değil eğitimin amacı iyi insan yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.


Kızıltepe’de yeni eğitim yılına başlanması nedeniyle İpekyolu ilk ve ortaokulunda yapılan törene Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kızıltepe Kaymakamı Ermiş, öğretmenlerin çocukların çantasına sadece bilgi değil aynı zamanda sevgiyi de koyduklarını söyledi. Ermiş, “2014-2015 Eğitim Öğretin yılının açılışında sizleri böyle heyecanlı görmekten mutlu oldum. 90 günlük bir tatilden sonra okullarımız açıldı. Öğrencilerimizin okulu çok özlediklerini görüyorum. Öğrencilerimiz arkadaşlarını, derslerini, sıralarını okulda oynadıkları oyunları özlemiştir bu gözlerinizden okunuyor.”dedi.

“Eğitimin amacı iyi insan yetiştirmektir”
Televizyon ve internet konusunda velilere uyarıda bulunan Ermiş, “Okulu eğlenceli hale getirmek lazım, sevmek lazım, sevmek için de başarının tadına varmak lazım, başarının tadına varmak için de mutlaka ders çalışmak lazımdır. Bu konuda bir problem var, özellikle velilerden evde televizyon ve internet meselesi konusunda duyarlı olmalarını istiyorum. Lütfen evde televizyon ve internet için harcanan vakit günde bir saati geçmesin. Eğitim amacı sadece öğretmen ve doktor yetiştirmek değil eğitimin amacı iyi insan yetiştirmektir.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ise, “Ülkenin her yerinde olduğu gibi Kızıltepe’de 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Amacımız, milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollarla açıkça ifade edebilen ülkesini, insanlığı seven bireyler yetiştirmektir.” İfadelerini kullandı.

Törenden sonra Kaymakam Ermiş, okul öğretmenleriyle sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir