• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenciler okullarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler okullarına kavuştu. Vankulu ilk ve ortaokulunda okuyan öğrenciler ve öğrenci velileri yeni eğitim-öğretim yılının başlamasının kendilerini çok sevindirdiğini belirttiler.

Okula yeni başladıklarını belirten 1. sınıf öğrencisi Hani ve Yusuf isimli öğrenciler, çok heyecanlı olduklarını en çok okumayı, yazmayı, sayı saymayı ve resim yapmayı istediklerini söylediler. Kitap ve Kur’an okumayı da çok istediklerini dile getiren öğrenciler, okulu çok sevdiklerini ifade ettiler.

Okulların açıldığı için çok mutlu olduğunu belirten 7. sınıf öğrencisi Dilara Cindan, “Tatil boyunca yarışmalara katıldım. Taekwondo yarışmalarına katıldım ve burada Van’ı temsil ettim. Bu süre içerisinde derslerime de çalıştım. Arkadaşlarıma, öğretmenlerine ve okuluma kavuştuğum için çok mutluyum.” dedi.

Biraz heyecanlı olduğunu belirten 8. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Uçar, “Bu yıl çok başarılı olmayı istiyorum. Bunun içinde çok çalışacağım. Yaz tatilim çok iyi geçti. Umarım bu yıl ki eğitim-öğretim yılımız da güzel geçer. Matematik dersini çok özledim, çünkü matematik dersini çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

8. sınıf öğrencisi İbrahim Gültekin ise, “Bugün okulun ilk günü çok mutluyum. Yaz tatilim çok iyi geçti. Yaz tatilinde gezdim, oynadım ve bu yılki eğitim-öğretime hazırlandım. Okulumu çok özledim. Okulda ders çalışmayı, arkadaşlarımla oynamayı çok özledim.” şeklinde konuştu.

Velilerden Sema Ala ise ilk çocuğunun okula başladığını belirterek, “Zaten bir anne babanın en mutlu olduğu günlerden bir tanesi de çocuğunun okula başlamasıdır. İnşallah hayırlı bir evlat olarak yetişir. İlk adımlarımız, bu adımlarımızı da sağlam basmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir