• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
HÜDA PAR 17 yıllık husumeti sonlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı bünyesinde bulunan, Uzlaşma Komisyonu Cidal ve Karataş ailelerinin aralarında 17 yıldır devam eden bir husumeti sonlandırdı. Hür Dava Partisi, girişimleri sonucunda barıştırılan aileler barış yemeğinde bir araya geldi.

Barış yemeğine Hür Dava Partisi İl Başkanı Lokman Yalçın, Hilvan Belediye Başkanı, kanaat önderleri ve aşiret reislerinin yanı sıra halktan birçok kişi katıldı.
Program öncesinde aileler iki kişinin tuttuğu Kur’an-ı Kerim’i altından geçerek yemin etti. Daha sonra 2 aile musafaha yaparak yemeğin yeneceği salona geçti.

Program Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Cemal Çınar, tüm insanların bir yönüyle kardeş olduğunu ifade etti. Çınar, “Bizler şüphesiz ki, kardeşiz bu kardeşlik ya aynı anne babadan olma nedeniyle, ya Müslüman olduğumuz nedeniyle ya da Hz. Âdem’den gelme nedeniyledir. Dünya nimetleri hepimiz için yeterlidir. Nimetleriyle yeryüzünü ve yer altını donatmıştır. Eğer kalplerimizde sulh, barış, kardeşlik olursa Dünyanın nimetleri hepimizde yetecek miktardadır." dedi.

Yemeğin ardından kısa bir açıklama yapan Hür Dava Partisi İl Başkanı Lokman Yalçın, “17 yıllık husumeti sonlandırmak için bizlere müracaat edildi. Bizler de Hür Dava Partisi Uzlaşma Komisyonu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için barış görüşmeleri girişimlerinde bulunduk. Bizler Ramazan ayından bu yana Cidal ve Karataş ailelerini barıştırmak için uğraşıyoruz. Uzlaşma Komisyonu olarak çok şükür uğraşlarımız fayda verdi ve aileler barıştı. Barış için ciddi bir çalışma içeresine girdik. Parti olarak hedeflerimiz arasında olan ihtilaflarla mücadeleyi kendimize şiar edinip aralarında husumet bulunan ailelerin bir araya getirip barıştırdık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Çünkü bugün şeytanın, bu ailelerin arasını terk ettiği gündür. Bugün nefislerin ayaklar altına alındığı gündür.    Bugünleri bizlere gösteren Allah’a hamd olsun." şeklinde konuştu.

Bu barışının bölge için örnek olması temennisinde bulunan Yalçın, aralarında husumet bulunan ailelere de seslenerek, “Biran önce aralarındaki kin ve nefreti atsınlar. Kalplerine sevgi, muhabbet ve rahmet tohumları eksinler. Bu barışta emeği geçen ve davetimizi kabul edip buraya gelen tüm misafirlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

Badıllı aşireti lideri Sait Batılı ise, “Hocalar, âlimler bu barış işine giriştiler. Çok memnun kaldık. Bizler de elimimizden geleni yapmaya çalıştık ama hocalarımız daha çok çalıştı. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Hilvan Ziraat Odaları Başkanı Hikmet İpar da, "Böyle güzel bir işe el attıkları için özellikle Cemal Çınar Hocaya teşekkür ediyorum.  Emeği çok fazla geçmiştir. Bölgenin, insanların böyle barışlara ihtiyacı var. Böyle barışların devamını diliyoruz." dedi.   (Mustafa Bikeç/ Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir