• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
"Okulların bütçe sorununa çözüm getirilsin!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Milli Eğitim Bakanlığında geçmişten kalan sorunların değil, geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulmasını arzuladıklarını söyledi. Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmesini isteyen Ergin, yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için ise hükümet acilen kapasite artırımına gitmesi gerektiğini dile getirdi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 16 milyon 500 bin öğrencinin ve 874 bin öğretmenin sınıflarda buluştuğunu kaydeden Ergin; eğitimde adaletsiz katsayı uygulaması, kesintisiz eğitim dayatması, kız öğrencilerin üniversite önlerinde yaşadıkları dram, Milli Güvenlik dersi aracılığıyla eğitimin vesayet altında tutularak izlenmesi ve eğitim çalışanlarının fişlenmesi, andımız uygulaması gibi birçok kronikleşmiş sorunun kalmış olmasının, Türkiye açısından önemli olduğunu ifade etti.

“Müfredatta temel değişikliklere ihtiyaç var”
Müfredatta temel değişikliklere ihtiyaç olduğunu belirten Ergin, “Kılık kıyafet yönetmeliğindeki antidemokratik unsurlar temizlenmelidir. Kariyer basamaklarındaki çözümsüzlük çözüm olmamalıdır. Ek ders esaslarındaki eşitsizlik giderilmeli, ders ücretleri artırılmalıdır. Öğretmen nöbet görevleri ücretlendirilmelidir. Yeni öğretmen atamasında 40 bin rakamının üzerine çıkılmalıdır. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayınlanmalı ve atama süreçlerine ilişkin belirsizlikler yeni eğitim-öğretim yılında kökten çözülmelidir.” dedi.

“Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmelidir”
Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmesini isteyen Ergin, “Okullara yönetici görevlendirmenin yaz döneminde bitirilememesinin eğitimi daha fazla olumsuz etkilememesi için takvim sıkıştırılmalıdır. Okulların bütçe sorununa çözüm getirilmelidir. Öğretim elemanlarının mali durumları iyileştirilmeli ve bazı üniversitelerde geliştirme ödeneği uygulaması kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir. Yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için hükümet acilen kapasite artırımına gitmelidir.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir