• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Söz&Kalem Dergisi Eylül sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Yazarlarının tamamı gençlerden oluşan aylık gençlik, ilim ve kültür dergisi Söz&Kalem’in Eylül sayısı çıktı.

Eğitim-öğretim yılının başlaması ve öğrencilerin sorumluluklarının hatırlatıldığı Derginin editör yazısında “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Üniversiteyi yeni kazanan kardeşlerimizi de tebrik ediyor, yerleştikleri bölümlerin dünya ve ahretleri için hayırlar getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Tüm kardeşler olarak nerede olursak olalım davetçi olduğumuzu unutmamalı, her yer ve mekânda Rabbimizin sevdiği, güzel bir kul olmaya gayret göstermeliyiz. Bu ister lise olsun, ister üniversite, ister dershane, ister başka bir yer… Üniversite hayatı ise imtihan olarak gençliğimizin dönüm noktasını oluşturur denilebilir.

Her türlü fikir, akım ve gurubun düşüncesini yayma çabası içinde bulunduğu üniversite hayatı biz davetçiler açısından da son derece önemli bir dönemdir. Müslüman gençler olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızı Başyazımız’da özellikle vurgulanmaktadır.” denilmektedir.

Derginin 11. sayısında Muhammed Yaman ‘Cemaat-i İslami’yi tanıtırken, İbrahim Tekin İdeolojiler bölümünde ‘Feminizm’i kritik etti. Mahmut Durmuş ‘İslami Hareketlerde Hedef’i tahlil ederken, Osman Çelik Gazze’nin Direniş ve Zafer’ini yazdı. Ayın röportajı ise Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın ile ‘Yahudilik’ üzerine gerçekleştirilmiş.

Editör yazısında söz&kalem dergisinin genç yazarlar yetiştirmek amacıyla “yazar okulu” başlattığı duyurusu da yapılmış.

Ayrıca dergide Selahaddin Ürük ve Ömer Muhtar’ın şehadetleri, Sabra ve Şatilla katliamlarına yer veriliyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir