• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Dershaneden dönüşen ilk temel lise eğitime başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Dershanelerden özel okula dönüşüm programı kapsamında, temel liseler de 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına başlandı.

Türkiye genelinde, dershanelerin kapatılması ve uygun olanların özel okula dönüşmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Dönüşüm sürecini tamamlayan ve temel liseye dönüşümde ilk olan Özel Bingöl Boğaziçi Temel Lisesi yetkilileri, İlke Haber Ajansına konuştu.

Okullarının dönüşüm aşamasından bahseden okulun kurucu müdürü Hasan Yılmaz,  “Kurumlar ihtiyaçlara binaen teşekkül etmiştir. Değişen ve dönüşen yeni Türkiye’de ilk olmak, öncü olmak bizi gerçekten mutlu ve bahtiyar etmiştir. Temel amacımız, öğrencilerimizi en iyi yere taşımak olacaktır. İyi bir yerde olmayan öğrencilerimizi de iyililerin seviyesine çıkaracağız inşallah. Kurumsal bağlamda düşündüğümüzde kurumların yükünü hafifleteceğiz. Ortak bir payda da buluşacağız." diye konuştu.

“İlk dönüşen liseyiz”
Okul kurucularından Hamdullah Dargın ise, “Biz dönüşüm çerçevesinde dershanemizi okula dönüştürdük. Çok hızlı bir şekilde bir çalışma ortaya koyduk ve Türkiye’de ilk açılış izni biz aldık. İlk dönüşen liseyiz.”şeklinde konuştu. Dargın, “Farklı bir çalışma tarzımız olacak. Bizler değerler eğitimine önem vereceğiz. Sırasıyla birinci sınıfta Temel Dini Bilgiler, ikinci sınıfta Kur’ani kavramlar, üçüncü sınıfta kısa sürelerin tefsiri ve son sınıfta Hz Muhammed’in (A.S.) hayatı yani siyer derslerimiz olacaktır.”ifadelerini kullandı.

Öğrencilerini sınavlara da hazırlayacaklarını belirten Dargın, “Eğitim ve öğretim programımızı yaparken, sınava hazırlık müfredatını göz önünde bulunduruyoruz ve böyle bir çalışma yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün vermiş olduğu bir müfredat var, buna bağlı kalarak öğrencilerimizi sınavlara hazırlayacağız. Devlet liselerindeki öğrencilerimizin en büyük problemi, bir üst sınıfa geçerken önceki ders ve konularını unutmaları. Biz bu bağlantıyı kuracağız. Öğrencilerimizin daha önce görmüş oldukları konulardan ve derslerden tekrar yaparak, onları sınavlara hazırlamalarını sağlayacağız.”dedi.

Okul’un fiziksel yapısına da değinen Dargın, “Şuan sınıflarımız 18 kişiliktir. Okulumuzda 250 civarında bir öğrencimiz var. İyi takip ve iyi çalışmayla güzel bir başarı ortaya koyacağız. Sadece başarı değil, bununla birlikte ahlaki anlamda da öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz.”diye konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir