• DOLAR 32.521
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2494.059
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı Katar Emirliği Divanı`nda, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Tani karşıladı. Resmi törenden sonra heyetler arasındaki görüşmeye geçildi.

Erdoğan, Katar Emiri ile başbaşa da görüşecek ve ardından bazı anlaşmalar imzalanacak. Bunlardan biri de 1,2 milyar metreküplük spot doğalgaz anlaşması. Katar Emiri`nin Temmuz ayındaki Ankara ziyaretinde görüşülen anlaşma Katar`da karara bağlanacak. Bu anlaşmaya göre Türkiye, Katar`dan 2014-2015 kış sezonu için dokuz tankerde toplam 1,2 milyar metreküp gaz alacak.

Türkiye`nin yıllık gaz tüketimi yaklaşık yaklaşık 45 milyar metreküp. Yaklaşık 885 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip Katar, dünyadaki en büyük LNG (sıvı doğalgaz) ihracatçısı.

Doha`da Türk Şehri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar`ın başkenti Doha`daki Türk Şehri`nin temel atma törenine de katılacak ve inşaata ilk tuğlayı koyacak. Burası 400 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İçinde çarşı, pazar, kahvehane, hastane, okul ve evler var. Tamamı Osmanlı-Selçuklu mimarisi üzerine kurulu bir bölge olacak.

Erdoğan 14 Eylül Pazar akşamı Baba Emir Şeyh Hamad bin Halife El Tani ile bir araya gelmişti.

Erdoğan`ın iki günlüğüne Katar`a yaptığı resmi ziyaretin gündeminde ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra bölgesel konular var. Erdoğan`a, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yolculuk öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi`nde yaptığı açıklamada, Katar`da Türk firmalarının önünün açılacağını da ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir