• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2488.926
  • ...
Otogara sığınan Suriyeli mülteciler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Suriye’nin Hama ve Humus kentinden kaçarak Gaziantep’e gelen yaklaşık 300 kişiden oluşan  Suriyeli aileler, Gaziantep otogarında zor şartlar altında günlerdir kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyelilerin yanı sıra, Cerablus bölgesinden Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD) saldırılarına maruz kalabileceği korkusuyla sınırları geçerek Gaziantep’e sığınıyorlar.

Günlerdir uzun yolları kat ettikten sonra sınırı aşarak Gaziantep’e geldiklerini belirten Suriyeli mülteciler, “Günlerdir burada bekliyoruz. Türkiye’ye canımız kurtarmak için kaçtık. Bölgemiz kan gölüne dönmüş nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Savaş bitmek bilmiyor. Her geçen gün dozajı artıyor savaşın. Şimdi ise yeni farklı gruplar çıktı. Şimdi buradayız. Çocuklarımızla ihtiyarlarımızla Hama’dan Humus’tan gelerek Gaziantep’e sığındık. Bizleri günlerdir toplayıp kamplara götüreceklerini belirtiyorlar.”şeklinde yaşadıkları dramı anlattılar.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir