• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ergani Kardeş-Der`den `Namaz bilinci` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani Kardeş-Der’in çocukları namazla tanıştırmak için başlattığı “Namaz bilinci” projesi kapsamında eğitim gören yaşları 4-8 arası değişen 14 erkek çocuk, 4 günlük eğitimden sonra ilk namazlarını kıldılar.

Kardeş-Der yetkilileri tarafından camiye götürülen erkek çocuklara cami hakkında bilgi verildikten sonra camide neler yapılması hakkında sohbet yapıldı.

Ergani Kardeş-Der tarafından organize edilen ve küçük yaştaki çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen etkinlikte, 14 çocuk camide ilk olarak cemaatle 2 rekât namaz kıldı.

Camiye getirilen öğrencilerin velileri büyük bir sevinçle çocuklarının fotoğraflarını çekmeleri gözlerden kaçmazken yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Kardeş-Der yetkililerinden Lütfi Diker, çocukların İslami bir terbiye ile yetişmeleri için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Ülkede yaşanan gayri İslami davranışların temelinde İslam’dan uzak kalmanın olduğunu ifade eden Diker, “Bizlere böyle bir İslami hizmeti nasip eden Allah’a hamd olsun. Bizler biliyoruz ki gelecek nesiller yarın bu toplumu yöneten insanlar olacaklar. Bu vesileyle yarın toplumun yöneticileri olacak olan bu gençlere İslami bir bilinç verilmezse toplumun gidişatının iyi olmayacağını biliyoruz. Ülkemizde gerçekleşen bütün gayri İslami ahlaksızlıkların yegâne sebebi İslam’dan uzak kalıp İslamsız bir hayat yaşandığından dolayıdır. Bizler insanlığın, huzurun, barışın, kardeşliğin, hakkın, hukukun, adaletin İslami bir yaşantıyla gerçekleşeceğini biliyoruz. Bu vesileyle gelecek neslin İslami bir terbiyeye ihtiyacı olduğunun farkındayız ve elimizden gelen her şeyi yaparak mücadele ediyoruz. Ve bütün halka özellikle üye ve gönüllülerimize de seslenerek kendi çocuklarını yetiştirme konusunda çok hassas davranmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrasında eğitim gören 14 çocuğa hediyeleri verildi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir