• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Yıkım Ekiplerini İlginç Yöntemlerle Engellemeye Çalıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kaçak inşa ettiği kat fazlalığının yıkılmasını istemeyen Abdullah A. adlı vatandaş ilginç yöntemlerde yıkım ekiplerine engel olmaya çalıştı.

 

İpekyol Mahallesi 1913 Sokak No: 22`deki kat fazlalığını yıkmaya gelen Şanlıurfa Belediyesi Kaçak Yapı Denetim Ekiplerine engel olmak isteyen vatandaş, binanın her katında lastik yakarak yangın çıkardı.

 

İnşaatta yanan lastik dumanından bir süre yıkım için içeri giremeyen Kaçak Yapı Ekipleri, duruma müdahale etmesi için İtfaiyeden yardım istedi. Yangın yerine gelen itfaiye önce dışarıdan müdahale etti. İtfaiyenin bina içerisine girip yanan lastiklerin söndürme- soğutma çalışmalarını yaptığı sırada kaçak yapı çıkan vatandaşın merdivenlere kireç döktüğü ortaya çıktı. Söndürme sırasında kirecin kayganlaşması yıkım ekibine, polislere ve itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Fazla çıkılan katlar, daha sonra matkap, balyoz ve iş makineleriyle yıkıldı.

 

Kaçak yapıda ekip sayısını, araç sayısını ve eleman sayısını artırdıklarını söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Emin İzol şu açıklamalarda bulundu: "Bundan sonra ister ruhsatlı olsun, ister ruhsatsız olsun belediyenin izni olmadan bir çivi dahi çakılmayacaktır. Belediye ekipleri tarafından bunlar tespit edildiği takdirde temelden bunları sökeceğiz. Daha önce bizden izin alan bina sahipleri, iki katı çıktıktan sonra üstte filiz bırakıyor ki ileride bir iki kat daha çıksın diye. Biz şuan yeni bir ekip oluşturduk. Mahalle mahalle dolaşıp bu filizleri kesmeye başladık. Biz belediye olarak kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz."

 

Açıklamalarına devam eden İzol şöyle konuştu: "Şimdiden vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmamaları için belediyeden mutlaka izin almaları gerekiyor. Bir kolonda dökseler, bir sıva da yapsalar, bunun iznini mutlaka almalılar. Yoksa ceza da alırlar yıkım da gerçekleşir."

Ali Durmaz-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir