• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Çözüm sürecinin tamamlanması işsizliği bitirir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, çözüm sürecinin getireceği huzur sayesinde Batman’ın sanayi ve fabrikalar yönünde gelişeceğini belirterek var olan işsizliğin bitip işçinin ilanla aranacağını ifade etti.

Bölgemiz ve ilimizdeki ticaretin daha ileriye gitmesi ve sanayinin daha güçlenmesi için yıllardır yaşadıkları kaosun sonlanması gerektiğini vurgulayan Güneş, “Bu çözüm sürecinin bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Çözüm sürecinin getirdiği huzur sayesinde tüccarlarımızın daha fazla iş yapacağına inanıyoruz. Bölgemiz sanayi ve fabrikalar yönünde daha çok gelişeceğine inanıyoruz. Biz işadamları ilimizin kalkınması için elimizden gelen her neyse onu yapacağız. Türkiye’deki Kürt sorunun çözülmesinden sonra, komşu ülkelerimizde yaşanan savaşların da sona ermesiyle birlikte gelir düzeyimiz olsun, sanayimiz olsun çok ileri bir seviyeye gelecektir. Bir an evvel Kürt sorunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. İnşallah çok kısa bir zamanda bu barış sürecinin güzel bir seviyeye geleceğine inanıyor ve tüm herkesin de beklentisi bu yöndedir.” dedi.

“Huzur gelirse ilanla işçi arayacağız”
Batman’ın işsizlik oranında iller arasında birinci sırada yer almasının kendileri için içler acısı bir olay olduğunu dile getiren Güneş, “Bu bir gerçeğimizdir. Bu işsizlik sorunu da yine çözüm sürecine bağlıdır. Bir de Türk medyanın da maalesef Batman’a bir antipatisi var. Hiçbir zaman objektif, güzel bir haber yapmadılar. Batman’ın isminin kötü çıkmasından dolayı üzülüyoruz. Bakış açısı iyi olursa bu istihdama da katkı sağlar. Bir an önce olaylar biterse ve huzur gelirse bizde Kahramanmaraş gibi, Denizli gibi ve Kayseri gibi işçileri ilanla arayacağız. Şuanda işsizlerimiz iş bulamıyor. Olaylar bitip huzur gelirse öyle zannediyorum işçiyi ilanla arayacağız. Bir teşvik yasasıyla bitmiyor bu iş. Bu bölgenin teşvik avantajı var fakat avantaj Kürt sorunun çözülmesinden kaynaklanır.” diye konuştu.

Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlandığı takdirde bölgeye yatırımların geleceğinin altını çizen Güneş, süreç sayesinde batı insanının gelip bölgeye yatırım yapacağına dikkat çekti.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir