• DOLAR 32.486
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2489.115
  • ...
Denetim Olmayınca Ölüm Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Torunlar GYO`ya ait rezidansta meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza üzerinden bir hafta geçmişken İstanbul`da 2 inşaat kazası daha meydana geldi. Kartal ve Esenyurt`ta 2 işçi çalıştıkları inşaatlardan düşerek can verdi.

İLK ÖLÜM ESENYURT`TA

Sabah saatlerinde iskele ustası ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte Esenyurt`taki bir inşaatta çalışan Metin Boğmalık (22), aşağı bir şey düşmemesi için 10’uncu katta güvenlik ağı taktığı sırada dengesini kaybederek beton zemine düştü.

HAYATINI KAYBETTİ

Kanlar içinde kalan Metin Boğmalık’ı gören inşaat işçileri durumu 112 Hızır Acil’e bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde Metin Boğmalık’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Çevre güvenliğini alan polis olayı Cumhuriyet Savcısı’na haber verdi.

Yapılan incelemenin ardından Metin Boğmalık’ın cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Metin Boğmalık’ın bir süre önce Ordu’dan ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte İstanbul’a çalışmaya geldiği ve bekar olduğu öğrenildi.

KARTAL`DA İŞÇİ 8. KATTAN KAMYONA DÜŞTÜ

Kartal Cevizli Mahallesi Onat Sokak`taki öğle saatlerinde meydana geldi. 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, bir anda dengesini kaybetti.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Dengesini kaybeden işçi en üst kattan aşağıda kalasların yüklendiği kamyonun içine düştü. Olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan kontrollerde Ahmet Çakmak`ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

ÇEVRE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi. Bir mahalle sakini, "Vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettiği aşağı düştü. Binada hiç bir önlem yok, emniyet kemeri olacak, baret olacak"dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İş kazasının olduğu inşaatın hemen girişinde, üzerinde iş güvenliğiyle ilgili uyarı levhası olması da dikkat çekti. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden Ahmet Çakmak`ın cenazesi hastane morguna kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

3 İŞÇİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Kırşehir merkezde TOKİ inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan ve ambulans helikopter ile Kırşehir’den Kayseri’ye gönderilen 19 yaşındaki Serkan Aydın, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Zonguldak’ta, 3 katlı bina inşaatının 2’nci katında çalışırken dengesini kaybederek düşen 3 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Albayrak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Konya`da bir inşaatın 3. katından düşen işçi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi`ndeki bir inşaatın 3. katında sıva yapan Kıyas Kahraman (47), dengesini kaybederek düştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir