• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Hasretle bekledikleri hacca gittiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da hacca gitmek için 8 yıldır hasretle bekleyen 180 hacı adayı, isimlerinin kurada çıkmasıyla hacca uğurlandılar.

Batman İl Müftülüğü önünde hacca gitmek için toplanan hacılar, duygularını İlke Haber Ajansı’na paylaştılar.

7 senedir beklediklerini söyleyen Ziver Yaman, “Allah bu sene bize kısmet etti, gidiyoruz. Allah herkese nasip etsin. Tabi ki heyecanlıyız, güzel bir şeydir. Herkesin gitmesini istiyoruz.” dedi.

Hacca gidecekleri günü hasretle beklediklerini ifade eden Tahir Taşkın, “8 senedir Diyanet’e kaydımızı yaptık, bu günü bekliyorduk. Allah-u Teala bize nasip etti. Bütün Müslümanlara nasip etsin. Allah-u Teala bütün Müslümanları oraya götürsün, kavuştursun. Oraya, inşallah ibadet, dua etmeye gidiyoruz. Bütün Müslümanlara dua edeceğiz. Bütün insanlara dua edeceğiz. Allah-u Teala herkesin nasibini götürsün. Allah-u Teala bütün Müslümanları muvaffak etsin. Darısı bütün Müslümanların başına.” şeklinde konuştu.

İsimlerinin kurada çıkmasından dolayı mutluluklarını dile getiren vatandaşlardan Hamdiye Ekmen ise 28 yıldan beridir bu anı iple çektiğini kaydetti. Ekmen, “Darısı bütün Müslümanların, küçük büyük herkesin başına, kim istiyorsa Allah herkesin gönlüne göre versin. Kazasız belasız gidip gelelim. Gitmeyenler de gitsin, Allah sağlık, kuvvet versin” dedi.

Hatun Yıldırım da duygularını anlatarak, “Allah kısmet etse hacca, Mekke’ye, Medine’ye gidiyorum. Peygamberimiz (sas)’in yanına gidiyorum. Allah herkese kısmet etsin.” diye dua etti.

Mübarek topraklara gitmenin mutluluğun u yaşadıklarını söyleyen Abdulmecit Selçuk ise, “Memnunuz, mutluyuz. O mübarek topraklara gidiyoruz. Allah bütün Müslümanların nasibini ve bizi da oraya götürsün. 8 senedir bekliyordum.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir