• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
`İleriki Yıllar Ne Zaman?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Özel İdaresi`ne Köylerine kanalizasyon yapımı için verdikleri dilekçeye "İleriki yıllar etüt proje programlarında değerlendirmeye alınacaktır" cevabıyla şoke olan Sancak Beldesi`ne bağlı Tepebaşı Köyü eski muhtarı Halil Bağatarhan`ın ilgili mercie tepkisi gecikmedi.

2008 yılında köyün kanalizasyonunun yapılacağı yönünde kendilerine söz verildiğini söyleyen Bağatarhan, "Köyün yollarının asfaltlanması, kanalizasyon ve aydınlatma hatlarının yenileneceği söylendi. Ama maalesef hepsi rafta kaldı. Her gün sorun çıkaran ve köyümüzün ilk defa elektriğe kavuştuğu yıllarda dikilen aydınlatma direklerini kullanıyoruz. Ne yol yapıldı ne de kanalizasyon" dedi.

"Neden Hizmet Alamadığımızı Merak Ediyoruz?"
Kanalizasyon sisteminin olmamasından ötürü köyün pislik içinde kaldığını aktaran Bağatarhan, "Yetkililerden ricamız gelip köyümüzü görsünler. Pislik köyün ortasından akıyor. Hepimizin sağlığı tehlikede. İl Özel İdaresi`ne kanalizasyon yapımı için dilekçe verdim cevaben, `İleriki yıllar etüt proje programlarında değerlendirmeye alınacaktır` dendi. Soruyorum `ileriki yıllar ne zaman gelecek?` köy yolumuzda programa alınmıştı nedense yol yapım çalışması yapılmadı. Diğer bir hususta köy odası. Çevre köylerde yapılan köy odası bize gelince yapılmadı. Neden hizmet alamadığımızı merak ediyoruz" diye konuştu.

"Bizi hizmetten mahrum bırakmasınlar"
Yetkili mercilere neden hizmetten mahrum bırakıldıklarını soran Bağatarhan, "Başta sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, olmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği ve ilgili kurumlara sesleniyorum! Lütfen hak ettiğimiz hizmetlerden bizi mahrum bırakmasınlar" dedi.

bingol-kanalizasyon-ileriki-yillar-zaman-etut-proje-degerlendirilmeye-alinacaktir_1317733245.jpg (600×445)
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir