• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Mursi`nin davası yine ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişi hakkında açılan, kamuoyunda "casusluk" olarak adlandırılan davanın 20 Eylül`e ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, sanıkların "Mısır devletinin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan`daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları`yla suç amaçlı işbirliği yapmakla" suçlandığı dava, Kahire Ceza Mahkemesi tarafından savunma heyetinin isteklerinin incelenmesi için 20 Eylül`e ertelendi.

Savunma heyeti, Dışişleri Bakanlığının, Mursi`nin dışişlerinden sorumlu yardımcısı İsam el-Haddad`ın görevi sürecinde yapılan toplantıların tutanaklarını mahkemeye sunmasını taleb etti.

Mahkemede yargılanan sanıklardan İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat eş-Şatır da cezaevlerindeki kötü muameleden şikayet ederek hastalandıklarında kendileriyle ilgilenilmediğini dile getirdi.

Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında, sanıklar "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan`daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları`yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. Davadaki36 sanıktan 22`si tutuklu, 14`ü ise gıyaben yargılanıyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir