• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Suriyeli Elif Nine: Ben bu yaşımla nereye gideyim?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’e sığınan Suriyeli mülteciler, kötü yaşam koşullarında ikamet ettikleri gerekçesiyle kamplara sevk ediliyor. Günlerce yol yürüdükten sonra sınırı geçebildiklerini belirten Suriyeli 90 yaşındaki Elif Nine ise ‘ben bu yaşımla nereye gideyim’ diyerek sitem ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hama’dan Gaziantep’e geldiğini belirten Elif Nine, “Suriye’de savaş hala devam ediyor. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Ülkemiz paramparça oldu. Günlerdir yollardayız, çocuklarımla Antep’e geldik. Burada ev bulamıyoruz. Dört gündür aç kalmışız. Şimdi bizleri toplayıp kamplara gönderiyorlar.  Ben bu yaşımla yürüyemiyorum. Yaşım 90, ben bu yaşımla yolların kahrını çekemiyorum. Benim başım çok mu büyük ki hiçbir yere sığmıyoruz? Ben bu belalı başımla nereye gideyim.” diyerek yaşadığı dramı anlattı.

Günlerce perişan olduklarını ve ihtiyar olduğu için çok zorlandığını belirten Elif Nine, “Çok zor günler yaşıyoruz. Ben ihtiyarım, artık bu zorluklara dayanamıyorum. Çocuklarım ve torunlarımla günlerdir yollardayız. Halimiz perişan, burada da çok sıkıntılar çektik. Bazen yiyecek dahi bulamadık. Allah razı olsun hayır kurumları bizlere yardım ettiler. Şimdi bizleri de onlar toplayıp yardımcı oldular. Rabbim tüm Müslümanların yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir