• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Muhtarlar Muş'ta toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 13. istişare toplantısını Muş’ta yaptı. Muş Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıya Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, STK temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinden yaklaşık 500 muhtar katıldı. 2 gün süren programda çeşitli ziyaret ve toplantılar düzenlendi.

Toplantıda birer kısa konuşma yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Muhtarlar konfederasyonu olarak barış sürecine katkı amaçlı atılan adımın çok önemli olduğunu belirterek herkesinve her kesimin kendi çapında barışı korumaları gerektiğine vurgu yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Muş'ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Federasyon olarak bölgeye ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Akdeniz, “Biz muhtarlar toplumda barışçıl olmalıyız. Hizmet yaparken vatandaşımızı mutlaka hoş tutmalıyız. Bu günün başka bir anlam içerisinde ifade ettiğim ve özellikle Türkiye Cumhuriyetinin kanayan yarası olan 30 yıllık süreci takip eden süreç içerisinde birçok acıların yaşandığı ülke vatandaşımızın sıkıntılar çektiği annelerimizin ağladığı bir ortam içerisinde ve benim hep hayalim olan bu barış süreci içerisindeki noktada karşılıklı saygılı olmayı becerdiğimiz sürece her türlü barışın sağlanabileceğine inanıyorum.'' dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku muhtarlar olarak çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerine değinerek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Bu çözüm süreci için eğer bizim elimizi bu taşın altına koymamız gerekiyorsa biz vücudumuzun tümünü gerekirse kellemizi dâhil bu taşın altına koymak zorundayız. Başka çaremiz de yok. Türkler ile Kürtler et ve tırnak değil kemik ile ilik gibidirler. Eğer et ve tırnağı ayırırsanız acı çekersiniz ama kemik ile iliği ayırırsanız can veririsiniz. Hiçbir Türk kardeşimizle bir sorunumuz yoktur. Onların da bizimle hiçbir sorunu yoktur. Türkiye muhtarlar konfederasyonunda biz bunu başlattık. Beraber hareket ediyoruz beraber yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Muş Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ise yaptığı teşekkür konuşmasında toplantının Muş'ta yapılmasının kendileri için çok büyük önem arz ettiğini dile getirerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, Muş Muhtarlar Derneği Konfederasyon başkanı Hüseyin Akdeniz'e Muş manzaralı tabelanın takdim edilmesi, güvercin uçurulması ve katılımcılara ikram edilen yemeğin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir