• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
israil: Müzakereler Başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - siyonist işgal devleti Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Amos Gilad, israil ile Filistin arasındaki dolaylı müzakerelerin bu ay başlayacağını bildirdi.

israil devlet televizyonuna konuşan Gilad, taraflar arasında Gazze`deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yapılacak müzakerelerin bu ay başlayacağını söyledi.

Kahire`de yürütülen müzakerelerde israil`i temsil eden heyetin üyesi olan Gilad, Hamas`ın silah bırakma konusunda taviz vermeyeceğini ancak şu aşamada kendisini yeniden silahlandırmayacağı ya da tünel inşa etmeyeceğini kaydetti.

Eylül ayı başında Mısırlı resmi bir heyet, ateşkes anlaşmasının dolaylı müzakerelerin başlaması ve inşaat ile yardım malzemelerinin Gazze`ye girişiyle ilgili maddelerinin uygulanıp uygulanmadığını takip etmek üzere Batı Şeria`nın Ramallah kentinde yetkililerle bir araya gelmişti.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren israil, 26 Ağustos`ta, Mısır`ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

israil`in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi şehid olmuş, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir