• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Okullarda geç yapılan tamiratlara velilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Şırnak merkezinde okulların açılmasına kısa bir süre kala ilkokul, ortaokul ve liselerin  çoğunda son günlerde yapılan tamirat ve inşaat çalışmaları öğrenci ailelerini tedirgin etti.

Okulların hummalı bir şekilde boyanması ve bazı okulların iç döşemesine son günlerde başlandığına dikkat çeken aileler, eğitim öğretim yılının başlamasına çok kısa bir süre kala öğrencilerin bu şartlarda eğitim almasının mümkün olamayacağını savundular.


Öğrenci velilerinden Kamil Sunar,çocuğunun ilköğretime başlayacağını, fakat okulun başlamasına kısa bir süre kalmışken, okulun boyanmaya başlamasına bir anlam veremediğini syledi.
Sunar, “Haziran’dan 15 Eylül’e kadar 3 aydan fazla bir süre var. Bu süreçte istediğiniz tamiratı ve düzenlemeyi yapabilirsiniz. Ama bakıyoruz ki okulun başlamasına bir hafta kala, okul yeni boyanmaya başladı. Peki insanlar demez  mi siz daha önce nerdeydiniz, aklınız yenimi başınıza geldi diye? Gerçekten ben bir anlam veremedim. Bunun sorumlularını ben bir öğrenci velisi olarak kınıyorum ve kabullenemiyorum.” diye tepkisini dile getirdi.

Çocukların eğitim durumlarının aksayacağını dile getiren Ahmet Zeyrek  adlı  veli  de,'' Duyduğumuza göre Mayıs ayında bu okulların keşifleri yapılmış. Peki bugüne kadar ihale süreci ve yapım aşaması neden okul başlamasına denk getirildi? Çok manidar bir durum ortaya çıkıyor.Yetkililerin bu konu hakkında bir açıklama yapmasını ve onarım sürecinin hızlanmasını istiyoruz.Çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmasın'' dedi.

Konu ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Şube Müdürü M.Tahir Büdün, ailelerin tedirginliklerini doğal karşıladıklarını, okul onarım işlerinin belirli prosdedür ve çizelge dahilinde gerçekleştiği için gecikme yaşandığını söyledi.

Büdün şöyle konuştu : ''Milli Eğitim Bakanlığımıza sunduğumuz okullar ile ilgili onarım ve tamirat isteklerimiz,okulların tatile girmesiyle sunumu yapılmış olup gerekli keşif, ihale süreci ve para kaynaklarının gelmesinin uzun sürmesi nedeniyle bu kısa zaman dilimine sarkmıştır. Okullar ivedilikle tamirat ve onarımları bitirilerek eğitime açılacaktır.'' dedi.

Öğretmen atamalarının da yeni gerçekleşmesiyle oluşacak süreci  de değerlendireceklerini ifade eden Büdün,''Öğretmen atamaları yeni gerçekleşti. Öğretmenlerin gelişleri yerleşmeleri ilk haftada derslerin sağlıklı olmayacağını gösteriyor. Bu süreçte onarım ve tamiratları bitirmeyi hedefliyoruz.''diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir