• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esenler’de Esma Biltaci Çocuk Sokağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenler’deki Menderes Mahallesi 330. sokak artık “Esma Biltaci Çocuk Sokağı” ismini taşıyacak. Mısır’da ki direnişin sembolü haline gelen Esma Biltaci’nin anısını yaşatmak adına kurulan sokakta çocuklar anneleriyle beraber hem vakit geçirip hem de çocuklarının kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaklar.

Trafiğe kapatılan sokakta çocuklar için birçok farklı etkinlik bir arada düşünülmüş. Sokağın içinde basketbol, seksek, ip atlama, satranç gibi çeşitli oyun alanları mevcut. Sokak içinde ayrı bir bölüm olarak dizayn edilen “Çocuk Kütüphanesi” ise çocukların kitap okuma alışkanlığını kazanması ya da var olan alışkanlıklarını geliştirmeleri için özenle hazırlanmış bir mekân. Sokak içinde yer alan sinema salonunda ise çocuklar animasyon filmleri seyredip istedikleri alanda ailelerine gösteri yapma imkânı elde edecekler.

Esma Biltaci’nin ismini yaşatmak amacıyla okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocukların oyun ihtiyacını karşılamak ve eğitimlerine katkı sağlamak için kurulan Çocuk Sokağından cıvıltılar şimdiden yükselmeye başladı.

Ve Esma Biltacin’nin çocuklara özel bir ilgisi olduğunu belirten abisi Ammar Biltaci’nin ifade ettiği gibi "Rabiatul Adeviyye Meydanı`nda kız kardeşimin şehadetiyle ortaya çıkan örnek tepki, ebedi olarak devam edecektir. Buradaki okula Esma`nın adının verilmesi, ahlakın, umudun, erdemin sembolü olacaktır.”

Bizlerde bu güzel ve anlamlı çalışmadan dolayı Esenler Belediyesine teşekkür ediyoruz.

Ve temenni ederiz ki “Esma Biltaci Anne ve Çocuk Kampüsü” umudun, ahlakın ve erdemin sembolü olur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir