• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
ABD-Mısır Birbirlerine Övgüler Yağdırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - ABD Dışişleri Bakanı Kerry, darbeden sonra göreve gelen cunta yönetimi cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile yaptığı görüşmelerin ardından Mısırlı mevkidaşı Şükri`yle ortak basın toplantısı düzenledi.

Kerry, Mısır yönetiminin özellikle Sina Yarımadası`nda "terör ve radikallikle" mücadelede ön saflarda yer aldığını kaydetti.

"Mısır, IŞİD tarafından desteklenen fikirlere karşı çıkarak terörü sonlandırmada önemli rol oynayabilir" diyen Kerry, Mısır ve Arap Birliği`nin IŞİD`le mücadele noktasında uluslararası ittifak konusunu desteklediğini dile getirdi.

Mısır`daki gösteri kanunu görüşülecek

Kerry, Sisi ile Mısır`ın Irak`ta yaşanan gelişmelerle ilgili atması gereken adımları görüştüklerini de kaydetti.

ABD`nin "Mısır`da birçok alanda değişimlerde başarılı olması konusunda istekli olduğunu" belirten Kerry, "Önemli ekonomik reformlar, parlamento seçimleri, insan haklarının ve istikrarın korunmasında Mısır`a destek vereceğiz" ifadesini kullandı.

Mısır`daki özgürlükler konusunda endişesi olup olmadığına ilişkin bir soruya Kerry, "Özgürlükler konusunda ki endişelerimizi ilettik. Hep birlikte başta gösteri kanunu olmak üzere özgürlükler konusunu görüşeceğiz" yanıtını verdi.

Kerry, Mısır`ın Gazze`de ateşkesin sağlanmasında oynadığı "öncü" rolden övgüyle söz etti.

Libya`da yaşanan gelişmelere dair ise Kerry, "Libya`da seçimler yapıldı. Bu seçimlerin sonucuna saygı göstermemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Samih Şükri ise toplantıda, "Kerry`le terörle mücadeleye ilişkin düzenlenen Cidde Konferansı`nın sonuçlarını ele aldık. Mısır, bölgede terörü yok edecek tüm çabaları destekliyor" dedi.

Şükri, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulması için Filistin-israil arasındaki müzakerelerin yeniden başlaması konusunda görüş birliğinde olduklarını bildirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir