• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Kızıltepe'de öğrencileri okul velileri ise alışveriş telaşı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Önümüzdeki Pazartesi günü 2014-2015 eğitim öğretimin yılının başlaması ile Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ders başı yapacak 60 bin 480 öğrencilerin ihtiyacı için velileri alış veriş telaşı sardı. Yeni okulla tanışacak minik öğrencileri tatlı bir telaş sararken ailelerde ise çocukların kıyafet ayakkabı ve kırtasiye malzemesi almanın telaşına düşerken esnafın ise satışlardan epey memnun olduğu gözüküyor.

Okul Kıyafetleri;  65 ile 85 lira arasında değişirken, çantalar 10 ile 100 lira arası, ayakkabılar ise 15 liradan 35 lira arasında fiyatlar değişiyor. Yeni eğitim öğretime başlayacak bir öğrencinin okul masrafı 120 bin liradan başlayıp 150-200 liraya kadar kalitesine göre değişebiliyor.

Okula başlayacak çocuğu için alış verişe çıktığını belirten Velilerden Abdürrahim Sılgan, “ Pazartesi günü İnşallah çocuğum okula başlayacak bizde lazım olan kırtasiye malzemelerini alıyoruz. Bugün çanta ile kalemlik aldık. Pazartesi günü ise öğretmenin tavsiyesi üzerine defter alacağız alacağız. Fiyatlar uygun geçen seneki fiyatlarla hemen hemen aynıdır.” İfadelerini kullandı.

Bir öğrencinin kırtasiye ihtiyacının 45 liradan başlayıp 120 liraya kadar değiştiğini söyleyen Kırtasiye işletmecisi Osman Kılınç ise, “Satışlar geçen sene gibi değil ama yine de şükrediyoruz.  Satışlardan memnunuz. Birinci sınıfa başlayacak bir öğrencinin kırtasiye malzemesi 45 lirdan başlayıp 60,70 liraya kadar fiyat değişiyor. Orta ve lise öğrencileri için ise 70 liradan başlar 80, 90, 100 120 liraya kadar kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Çantaların fiyatı ise 10,15 liradan başlayıp 100 liraya kadar kalitesine göre fiyatları değişiyor.” Dedi.

Bu sene imam hatip ortaokuluna başlayacağını söyleyen Berat Kurul ise, “Bu sene imam hatip ortaokuluna başlayacağım. Onun için ilk önce kıyafet almaya geldim. Kıyafet aldıktan sonra ayakkabı ve kırtasiye malzemesini alacağım.” İfadelerini kullandı.

Kıyafetlerin fiyatları 65 liradan 85 lira arası değiştiğini belirten giyim mağazası sahibi Veysi Ece, “ Tüm okulların kıyafetleri bizde mevcut normalde toptan satışını yapıyoruz. Kampanya başlatmışız. Fiyatlarımız uygun ilkokul çağında öğrencilerin kıyafetleri 65 lira, orta ve lise kısmında ise 75 ile 85 lira arasında fiyatlar değişiyor.” Diye kaydetti.

Fiyatların geçen seneye göre aynı olduğunu ifade eden Velilerden İbrahim Akgül, “Malumunuz önümüzdeki Pazartesi günü okullar açılıyor bizde çocuklarımızın okul ihtiyacını karşılamak için alış verişe çıktık. Çocuklara kıyafet kırtasiye malzemesi aldık şimdi ise onlara ayakkabı alıyoruz. Fiyatlar ise geçen seneye göre aynı fiyatlar bir değişim gözükmüyor.” Diye hatırlattı

Esnaftan Ata Acar ise, “ Satışlar geçen yıla nazaran biraz daha düşük ama Allah’a çok şükür gyine de satışlar iyidir. Çoğunluk olarak spor ayakkabı satıyoruz. Önümüzde kış olduğu için daha sıcak tutuyor. Onun için spor ayakkabıları daha çok tercih ediliyor. Spor ayakkabıların fiyatı 10-15 liradan başlayıp 30-35 lira arasında değişiyor. Genel itibariyle müşteriler 20 liralık spor ayakkabılarını tercih ediyorlar.” Diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir