• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Hezimet Gazze`de Sizi Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail, 2008-2009`daki savaşta gücünü denedi ve tüm dünyanın bildiği gibi çok büyük yıkıma ve ölüme neden olduğunu biliyor. Fakat aynı zamanda savaşların sonuçlarının şu veya bu tarafta meydana gelen kayıplarla ölçülmediğini, bilakis hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığıyla ölçüldüğünü de biliyor.

Siyonistlerin Gazze`de yaptığı insan, ağaç ve taş ne varsa hepsini bombalamak oldu. Yakıp yıktılar ve tahrip ettiler. Fakat Gazze`deki yönetimi değiştirme ümitleri boşa çıktı ve geri çekilmek zorunda kaldılar. Gazze halkının elinde gelişmiş füzeler, uçaklar ve tanklar yoktu. Sadece yüreklerinde güçlü bir iman ve sarsılmaz bir irade vardı. Eşsiz bir cesarete sahiptiler. Siyonist işgal ordusunun elindekilerle kıyaslanamayacak hafif silahlarla silahlanmışlardı.

Durum şu anda daha farklı. Güçlü iman olduğu gibi duruyor. Cesaret daha da güçlendi. İrade daha çok arttı. Bununla birlikte savaşa girme düzeni daha da gelişti. Örgütlenme, eğitim, silahlanma, üretim ve askeri taktik yönlerinden çok daha fazla iyileşti.

Gazze şu anda sakin. Fakat Siyonist liderler çok iyi biliyorlar ki, bu sükunet gevşeklik ve yan gelip yatma anlamına gelmiyor. Siyonistlerin gece gündüz çalışıp savaşa hazırlık yapmaları gibi Filistin halkı da Gazze`de aynısını yapıyor. Ateşli konuşmalar ve demeçler dönemi artık geride kaldı. Atıp tutmanın ve kurnazlık yapmaya çalışmanın yerini ciddiyet, bilgi ve gece-güdüz çalışma aldı.

Gazze`nin yalnız olmadığını ve bölgedeki güç dengesinin büyük ölçüde değiştiğini Siyonistler de biliyor. Siyonistlerin tehditleri artık eskisi gibi kaplere korku salmıyor. Şalom, tetiğe basmanın artık oyun olmadığının farkında. Siyonist işgal rejiminin ödeyeceği bedelin sadece can kayıpları olmayacağını, bilakis işgal rejiminin varlığının tehdit altında olacağını çok iyi biliyor.

Siyonistlere önce vurdukları ve daha sonra tehdit ettikleri günleri hatırlatmak lazım. O günler artık geçti. Şimdi artık herhangi bir şekilde maceraya atılmadan önce tehdit edeceğiz diye gırtlağınızı patlatmanız gerekiyor.

Dr. Abdüssettar Kasım

filistin Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir