• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Kutsal Mekanlar Hac İbadetine Hazır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutsal Mekanlar Genel Başkanı Muhammed Bin Nasser El Khuzaim`in yaptığı açıklamaya göre, 6 binden fazla işçi sadece hac dönemi için çeşitli ülkelerden getirildi. 350 kişi, hacılar ile ikili ilişkilerde nasıl davranmaları gerektiği konusunda etik dersler aldı.

Kabe çıkışında veya çeşitli bölgelerdeki servislerin hacıları taşıyabilmeleri için özel görevliler belirlendi. Bu görevliler sadece taşıma işlerine nezaret edecekler.

Hizmet amaçlı oluşturan birçok komisyon, aylardır aldıkları özel derslerle daha iyi hizmet verilmesi yönünde çalışmalarını yapacak.

Ayrıca dini kuralları gerektiğinde öğretecek özel eğitmenler de hizmet edecek.

5000 yeni zemzem bidonu Kabe`ye yerleştirildi. Daha modern olan yeni zemzem bidonları ihtiyacı görecek her yere konuldu.

Kabe`nin etrafındaki iş yerleri ve otellerde ayrıca 2000 metrekarelik özel namaz kılma alanları belirlendi. Buralara özel ses sistemleri kurularak, Kabe`den gelen seslerin daha iyi duyulması sağlandı.

Mekke`deki tüm resmi kurumları alarm durumuna geçirerek, tüm aksaklıkların ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını belirten Al Khuzaim, özellikle Kabe içerisinde daha rahat ibadet edilebilmesi için özel çalışmalar yapıldığını, hijyenik açıdan tüm halıların kaldırılacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir