• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Öğrenciler Van'ın tarihi mekânlarını gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tuşba Belediyesi, ilçede maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik 2 günlük gezi programı düzenledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala düzenlenen geziye büyük bölümü göçle gelen ailelerin yaşadığı Şemsibey, Seyrantepe ve Akköprü mahallerinde yaşayan çocuklar katıldı.

Evlerinden servislerle alınan öğrenciler, Tuşba Belediye önünde bindirildikleri 2 ayrı otobüs ile 2 gün boyunca rehber eşliğinden Van Kalesi, Van Evi, Feribot İskelesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Evi, Muradiye Şelalesi, Erciş Bendimahi Çayı, Çavuştepe ve Hoşap kaleleri ile Akdamar Adası gibi tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Van’ın tarihi ve turistik yerlerini görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, çevrede ve yazılı ile görsel basında sık sık Akdamar Adası, Van ve Hoşap kaleleri ile Muradiye Şelalesi’nin görüp, duyduklarını ve her zaman buraları görmek istediklerini kaydettiler.


Gezi etkinliği ile ilgili konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Van’ımız tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerin başında gelmektedir. Düzenlediğimiz geziyle şimdiye kadar yaşadığı şehirde bulunan bu güzel mekanları görme imkanı bulamayan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, Van’ın tarihi ve turistik mekanları, medeniyetlere başkentlik yapmış yerleri görme imkanını kavuştular. Böylece öğrencilerimizin derslerinde de başarılı olmalarına destek olacağımızı umut ediyoruz. Her yıl düzenli olarak bu gezileri il içi, il dışı ve yurt dışı şeklinde yapacağız. Ayrıca üniversitenin açılmasıyla fakültelere yeni kayıt yaptıran yurtdışında ve yurtiçinde gelen kardeşlerimize de cennet Van'ımızı tanıtıp gezdireceğiz.” dedi. (Hacı Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir