• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Muş'ta adliye çalışanları iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Adalet Büro Sen Muş Şube Başkanlığı üyeleri, Adalet Bakanlığının adli personelinin özlük ve maaşlarındaki iyileştirilmeye gidilmemesine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Muş Adalet Sarayı önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Adalet Büro Sen İl Başkanı Erdoğan Turan, Adalet Bakanlığının kendilerini hiçe saydığını söyledi. Turan, “Ezildik sabrettik, itildik sabrettik, sürüldük sabrettik, havuzlarımız alındı sabrettik, yol ücretlerimiz alındı sabrettik, nöbet ücretlerimiz alındı sabrettik. Fazla mesailerimiz kaldırıldı sabrettik, yeniden klavye sınavına tabi tutulmaya kalktık sabrettik, eğitim nedeniyle mazeret tayinlerimiz kaldırıldı sabrettik, maaşlarımızda iyileştirme istendi bütçe yetersiz denildi sabrettik, fakat gördük ki isteyince istedikleri kişilere astronomik rakamlarda zam yapıyor ve bizleri hiçe sayıyorlarmış, artık yeter!” diyerek tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın  hâkim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını söylemesine rağmen halen bir gelişmenin olmadığını ifade eden Turan, “Fakat geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda hâkim ve savcılara bin 155 TL zam yapılacağını, kendilerinin bu zamdan memnun kalacaklarını düşündüğünü, personele zam yapılması halinde diğer kurumdaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmadığını belirterek tarihi bir gaflete imza atmıştır” ifadelerini kullandı.

Taleplerinin yerine getirilmediği müddetçe iş yavaşlatma iş bırakma eylemlerinin devam edeceğinin altını çizen Turan, hâkim ve savcılara uygulanan iyileştirmenin kendilerine de uygulanmasını isteyerek gün boyu eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Yapılan basın açıklamasından sonra sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir