• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Muş Valiliğinden Tesettür Etkinliğine Yasak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Selam Der yetkililerinden edinilen bilgilere göre; 02. 10. 2011 tarihinde yapılması planlanan ``İslam`da Tesettürün Yeri ve Önemi`` konulu etkinliğin yapılmasına Muş Valiliği tarafından yasaklama getirildi.

Programın yasaklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Selam Der Genel Başkanı Cesim Yılmaz, şöyle konuştu; "Programın yasaklanmasına gerekçe olarak Anayasa`nın 34, 2911`inci kanunun 17`inci maddesi ve 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/C maddesi gösterilmiş, bu maddelere göre derneğimiz, toplumda kaos yaratan bir grup olarak gösterilmiştir. Bu kabullenecek bir durum değildir. Bizler, toplumun manevi değerlerinin korunması yönünde faaliyet gösteren bir müesseseyiz. Böylesine ağır bir itham altında bırakılarak böyle güzel programın yasaklanması oldukça üzücüdür."

Verilen karar üzerine vali ile görüşmek istediklerini, ancak valinin kendileriyle görüşmediğini belirten Yılmaz, "Valinin güvenlik görevlileri aracılığıyla ``bu konu beni aşıyor`` demesi ve bu konuyla ilgili olarak bizimle görüşmek istememesi bizi şaşırtmış ve oldukça üzmüştür. Peki eğer bu konu bir mülki amiri aşıyorsa, o halde bu halkı yöneten kim? sorusunu sormadan edemiyoruz. Şunu da belirtelim ki bu tür engellemeler bizi asla yıldırmayacaktır. Bizim bu programımıza getirilen yasaklamayı bütün kamuoyu ile paylaşacağız. Bize reva görülen bu haksızlığı önce Yüce Rabbimize sonra halkımıza şikayet ediyoruz`` dedi.

Daha sonra Selam Der yetkililerinin, programın yapılması için gereken faaliyetleri yeniden başlattığı öğrenildi.

M.Şirin Çağlayan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir