• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...

BURSA- Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (YILSİAD) ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm konusunda istişarede buludu. Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümün en önemli boyutunun ekonomi olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümün ekonomik kısmını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Şehri planlamak sadece mekanları yıkıp yenilerini inşa etmek anlamı taşımıyor. Bir şehri dönüştüreceksiniz; fakat o şehir ekonomik olarak ayakta duracak bir şehir olamazsa o şehrin uzun süre yaşaması beklenemez. Bu nedenle dönüşümün en önemli boyutu ekonomik boyutu. Şehrin ticareti, üretimi, sanayisi ayakta kalacak ve o şehirdeki insanları istihdam sağlayacak. Kısacası bir şehrin ekonomik özgürlüğü varsa ancak o zaman ‘ideal şehir’ olabilir. Bu nedenle bu şehrin üretimi temsil eden STK’lar yani sizler bizim için en önemli paydaşsınız. Planlama yaparken şehrin rekabet gücüne kavuşabilmesi, markalar üretmesi sizlerin aracılığınızla olacak.” Dedi.

“İlçemiz nüfus yoğunluğu fazla olan New York ve Londra gibi şehirlerle eşdeğer”

Belediye başkanlık adaylığı sürecinde Yıldırım için vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Artık vaatleri hayata geçirme zamanı. Bizler Yıldırım’ın mevcut sorunlarına çözümler üreteceğiz. İlçemiz nüfus yoğunluğu fazla olan New York ve Londra gibi şehirlerle eşdeğer bir yoğunluğa sahip. Hem sosyal hem kültürel belediyeciliği sürdürürken ilçenin ana problemi olan kentsel gelişimi de asla göz ardı edemeyiz. Tüm bu planlamaları yaparak şehri yeniden ve doğru şekilde tasarlamamız gerekiyor. Geçmiş değerlerimize bağlı kalarak, bunu bir miras kabul edip geleceği bu şekilde planlamalıyız.”  İfadelerin yer verdi.

Yıldırımlıların da dönüşüme sahip çıkmasının olmazsa olmaz bir olgu olduğunu belirten Edebali, en az 100 yıllık bir kentsel gelişim planlaması yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kentsel dönüşümün yanında ‘fikirsel dönüşüm’ün de mutlak surette hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden YILSİAD Başkanı Feridun Özyüksel, “Siz bu ilçenin ‘Şehri Emini’ yani güvenilir insanısınız. Uzmanlık alanınız da inşaat ve dolayısıyla kentsel dönüşüm. Siz kentsel dönüşümün somut kısmını hayata geçirirken; biz işadamlarının da fikirsel dönüşümü gerçekleştirmesi, ekonomimizi kalkındırması gerekiyor.” şeklinde konuştu.(Sezer Özer-İLKHA)