• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2499.016
  • ...
"İyi bir doktor olmadan önce iyi bir insan olun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde hazırlık sınıfını bitiren 329 öğrenci, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Programda konuşan Prof. Dr. Şükrü Emre, öğrencilere, iyi bir doktor olmadan önce iyi bir insan olunması gerektiğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hazırlık sınıfını bitiren 329 öğrenciye ve velilerine seslenen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek,“Bugün giydiğiniz bu önlük, saflığı, temizliği ve güzelliği temsil ediyor. Beyaz, en çok bu mesleğe yakışmaktadır. Sizler de bu beyazı kirletmeyin. Hastalarınıza sevgi, şefkat ve merhamet gösterin, kendinizi onların yerine koyun. Bu mesleğin, sizlerle daha da değer kazanacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Onur Profesörü olan Prof. Dr. Şükrü Emre ise, “İlk ders”i verdi ve kendi yaşamından derlediği örneklerle nasıl bir doktor olmaları gerektiğini anlattı.

"Hastaları ailenizin bir bireyi gibi görün"

Öğrencilerden, iyi bir doktor olmadan önce iyi bir insan olmalarını isteyen Emre, “Kafanız ve yüreğiniz temiz olsun, insanlara yardım edin. Şartlar ne olursa olsun, ailenizi hiçbir zaman unutmayın. Hastaları ailenizin bir bireyi gibi görün. Ailenize yaptığınız tedaviyi onlara da yapın. Kararlarınızı verirken mutlaka güvendiğiniz birinin fikrini alın. Verdiğiniz kararlar kişisel olmasın, toplumun yararına olsun. Bilimsel düşüncenin ne olduğunu anlayın, doğru soruyu sormasını bilin, araştırın. Hiçbir zaman başkalarıyla yarışmayın; kendinizle yarışın. Çünkü herkesin yeteneği farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar 6 bin 787 mezun verdiklerini belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da,  bu yıl da 329 öğrencinin hekim olma yolunda ilk adımlarını attıklarını söyledi. Kırıştıoğlu, “Yıllardır büyük emek sarf ederek yetiştirdiğiniz ve doktor olmasını arzu ettiğiniz değerli evlatlarınızı bizlere büyük bir gururla teslim ediyorsunuz. Bizler de emanet aldığımızı, onlara hekimlik sanatını ve ahlakını öğreteceğimizi taahhüt ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencilerin önlüklerini giydirdi. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir