• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Nisanur Dergisi Eylül sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Aylık aile dergisi Nisanur’un Eylül 2014 sayısı çıktı. “Ailemizin Dergisi” sloganıyla yayın yapan derginin 34. sayısında yeni eğitim yılı dolayısıyla anne, baba ve öğrencilere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulunurken, hac ve kurban gibi konular da dergide bu ay ön plana çıkan konular arasında.

Derginin editör yazısında; “Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı, dolayısıyla Zilhicce günleri; adanmışlığı ve beraberindeki fedakârlığı alıp gündemimize oturtuverdi. Kurbana, teslimiyete ve bir ömrü kapsayan adanışa odaklandı dimağlarımız, yeniden. Teslim olunmadan adanamayacağı, hakkıyla adanmadan feragat edilemeyeceği, fedakârlık yapmadan ise kurban olunamayacağı ve kurban edilemeyeceği hakikatleri belirdi zihinlerimizde. İstedik ki irdeleyelim. Hangisini öne alıp hangisini sonraya bırakacağımıza ilişkin malumatlar edinelim ve sizlere aktaralım… Bu hususta Hz. Hacer ve Hz. Hatice annelerimizin hayat pınarından damlalar döküldü yâdımıza. Buyurun içelim, kana kana... İçtikçe kanalım, kandıkça serinleyelim biiznillahi Teâlâ” sözlerine yer verilmiş.

Nisanur Dergisi’nin 34. sayısında işlediği konulara baktığımızda; Hz. Hatice annemizin inandığı İslam uğruna tüm servetini, rahat ve zengin hayatını, sahip olduğu tüm güzelliklerini sevgili eşinin yoluna adadığının… Eşinin çektiği sıkıntıları kendi benliğinde hissettiğinin... Hane-i saadette fedakârlık ve adanmışlığın misallerini bolca olduğu gerçeğinin… Sırf çevre etkisi nedeniyle tesettürünü güzelleştiremeyen, başkalarının söylemlerine takılıp kalan kardeşlerimizin; Hz. Hacer`in hayatındaki teslimiyeti binlerce kez okumaları ve yaşamaları gerektiğinin… Evladına daha rahat bir yaşam sunabilmek adına çırpınan ebeveynlerin, O’nun (CC) emir ve yasaklarına karşı yeterince itina göstermemelerinin ve fedakârlık yapma noktasında gevşeklik göstermelerinin dünya ve ahiretlerine mal olacağı hakikatinin… Haccın; hareketlerin nasıl, ne zaman ve ne şekilde yapılacağından ziyade ancak o hareketlerin maneviyatının oluştuğu an anlam kazanacağının altını çiziyorlar.

Dergide aynı zamanda yeni bir eğitim-öğretim döneminin de kapısını aralamamız hasebiyle çocukların, okula uyum ve adapte olmada yaşadıkları sorunlara, nedenlerine ve çözüm önerilerine dair bilgi veriyorlar.

Öte yandan bu ay, vücudunun yüzde 92’si felçli olmasına rağmen ve İslami davadan ötürü tutuklanarak uzun yıllar cezaevinde tutulan yazar Fikret Bayram’ın -hayatında ve evliliğinde adanışla beraber gelen bir fedakârlığın izlerini çokça göreceğiniz- eşi Naime Bayram ile bir röportaj gerçekleştirilmiş.

Merkezi İstanbul Esenerlerde bulunan Nisanur Dergisi Türkiye geneli ve Avrupa’nın birçok ülkesinde her ayın 15.’nde okurlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Dergiye abone olmak için iletişim adresleri ise şöyle verilmiş:

İdari Yeri: Yavuzselim Mah. Mehmetçik Sokak No: 71 Kat:3 Esenler / İSTANBUL

Tel: 0212 562 18 81 Fax: 0212 562 60 16

abone@nisanurdergisi.com (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir