• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Sağlık-Sen'den hastanelerdeki taşımalı yemek hizmeti tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, yaptığı açıklamada, İzmir’deki hastanelerde taşımalı yemek, dağıtım ve sonrası hizmetlerin yaygınlaştığını ancak bunun beraberinde sorunlar getirdiğini ifade etti.

Hastanelerdeki yemek hizmetinden çalışan tüm personelle birlikte hasta ve refakatçilerinin da yararlandığını hatırlatan Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Atçı, hastanelerde uygulamaya konulan taşımalı yemek sistemini eleştirdi.

Yemek hizmetinin personel hizmeti olduğu kadar tedavi sürecine katkı da bulunan tıbbi hizmetler niteliğinde olduğunu ifade eden Atçı, taşımalı sistem yemek hizmetinin kalite standartlarının altında olduğunu dile getirdi.

“Personel şikâyetçi”

Hastanelerde verilen taşımalı yemek hizmetiyle ilgili son günlerde personelden ciddi şikâyetler aldıklarını dile getiren Atçı, Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerine sistemi gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. 

Hastanelerde yaygınlaşan taşımalı yemek sistemiyle birlikte yemek hizmetinin kalitesizleştiğini belirten Atçı, tüm sağlık çalışanlarının bu konudan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

Atçı, konu hakkında daha sonra şu ifadelere yer verdi: “Kalitesiz yemek hizmetleri hastane personelinin çalışma motivasyonu ve performansını da olumsuz yönde etkilemektedir. Taşımalı sistem yemek hizmetlerinde yemekte ısı ve lezzet kayıpları ile birlikte yemeğin şeklinde taşımadan kaynaklı görsel bozukluklar da meydana gelmektedir. Tasarruf edilecek mantığıyla yemeklerin tek elden dağıtımının yapılmaya çalışılması hastanelere gelen yemeklerde kalite ve sunum sorununu ortaya çıkarmıştır.   Yemek hizmetleri ile ilgili olumsuzluklar arttıkça, yemeklerin tüketimi de azalmaktadır. Bazı hastanelerden ise işini ancak bitirdikten sonra yemekhaneye giden personele yemek kalmadığı şikâyetleri gelmektedir. Yemekleri beğenmediği için beslenme ihtiyacını dışarıdan sağlayan personel sayısı hiç de azımsanmayacak boyutlara ulaşmıştır. Sağlık çalışanlarının dışarıdan yemek siparişi vermeye itilmesi büyük bir ayıptır.”

Hastanelerdeki yemek hizmetlerinin geçmişten gelen olumsuz bir imajının bulunduğunu hatırlatan Atçı, son yıllarda düzelmeye başlayan bu imajın taşımalı yemek hizmeti sistemi ile birlikte “tekrar eski günlere dönüş mü var?” endişesini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Genel olarak nerdeyse her hastanenin yemekhane personelinin bulunduğunu ve yemekhanesinin olduğunu ifade eden Atçı, her hastanenin kendi mutfağında pişirmesini böylece kaliteli yemek hizmeti verilmesini tavsiye etti.

Atçı son olarak, “Kimsenin tasarruf adı altında hizmeti birleştirerek sağlık çalışanları ve yatan hastaların yemek hakkını kalitesizleştirmeye hakkı yoktur. Bu konuya duyarlı olmaya davet ettiğimiz ilimizdeki Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerini tasarruf etmek bir yana dinimizce de yasaklanan bu israfın sorumluluğundan bir an önce kurtulmaya çağırıyoruz” ifadelerini kaydetti.  (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir